Гадячани переймали досвід утилізації побутових відходів

сміття ще
Поділитися новиною

сміття щеПитання екології та безпеки навколишнього середовища — украй важливі. Діяльність людини не минає безслідно, тож сьогодні дуже актуальне питання: на якій землі ми житимемо, яку воду питимемо і яким повітрям дихатимемо. А це, у свою чергу, залежить від правильності утилізації твердих побутових відходів.

Щоб комунальники та голови сільських рад мали змогу перейняти прогресивний досвід поводження із відходами, організував для них поїздку до Богодухова. Нещодавно у цьому містечку було відкрито комплекс управління комунальними відходами.

сміттєКомплекс розташований у спеціально відведеному місці, відповідно до екологічних норм та вимог законодавства, працює за технологією сортування та подальшої переробки твердих побутових відходів.

Делегація Гадяцького району побачила на власні очі, як здійснюється збір та утилізація сміття: сортувальну лінію та котлован із захороненнями, куди звозять рештки твердих побутових відходів.

Як стверджує голова РДА Олексій Матюшенко на своїй сторінці у соцмережі:

«Плануємо перейняти прогресивний досвід і застосувати його у районі.  Наша мета — створити сучасне переробне підприємство, яке відповідатиме усім екологічним стандартам. Це дозволить вирішити проблему утилізації та переробки сміття у Гадяцькому районі, а також уберегти екологію краю. А це — здоров’я та безпечне життя наших людей!»

«БМ» за інформацією Гадяцької РДА

На фон:

За інформацією офіційного сайту Харківської ОДА:

Замовник будівництва Комплексу по управлінню комунальними відходами в м. Богодухів – Департамент капітального будівництва Харківської обласної державної адміністрації. Генпідрядник – ТОВ «СП Ековтор». Площа будівлі комплексу – 2268 м кв., площа покриття комплексу – 10753 м кв.

Проектна потужність – 7800 тонн на рік переробки та сортування твердих побутових відходів. Загальна кошторисна вартість проекту складає 50 млн 614 тис. грн.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...