В Україні дорожчає ковбаса

дорожчає
Поділитися новиною

дорожчаєУсередині літа почалося стрімке зростання цін на ковбасні вироби. Така ж тенденція спостерігається і в Гадячі.

 

Із 1 липня набрала чинності постанова Кабміну, згідно з якою скасовується державне регулювання цін на продовольчі товари та послуги. Відтак це означає, що можуть зрости в ціні продукти, зокрема, ковбасні вироби потрапили у список «ризику», оскільки свіже м’ясо мало хто із українців може дозволити собі купувати щодня. Ковбаси ж не так «кусалися» в ціні.

Гадячанка Ольга Петрівна для своєї родини із п’яти чоловік купує ковбасу двічі на тиждень: «Без цього ж ніяк – і чоловік звик поласувати, і діти, і онуки люблять бутерброди. А ціни все ростуть і ростуть… Мабуть, скоро не потягнемо двічі в тиждень купувати. Беремо ту, що 130-150 гривень за кіло». 

У продуктових магазинах обрати паличку чи кільце улюбленої ковбаси ви зможете за різними цінами. Проте і тут вони зросли у середньому на 10 грн/кг.

У супермаркеті полиці прикрасили вивісками «Акція!» чи «Суперціна». Але,   придивившись краще, помічаєш, що ціну якщо і знизили, то лише на низькосортні ковбаси. Варені ковбаси коштують від 50 гривень за кілограм, а от сирокопчені – від 90.

«БМ»  

LIVE OFFLINE
track image
Loading...