Вічна пам’ять герою

200
Поділитися новиною

200Минулого вівторка гадячани живим коридором, під вигуки «Герої не вмирають!», із квітами і синьо-жовтим стягом, зустрічали військовослужбовця АТО Віктора Ілляшенка, уродженця Краснознаменки (Сергіївки), який загинув 29 серпня 2014 р. під час виходу з Іловайського котла так званим «Зеленим коридором» в районі с. Побєда.

Нагадаємо, солдат Віктор Ілляшенко був на посаді механіка-водія в 93-ій окремій механізованій бригаді. Після сумнозвісного Іловайського котла рідні вважали його зниклим безвісти. Тим часом чоловік був тимчасово похований місцевими мешканцями у братській могилі у с. Побєда. Був ексгумований 18 вересня 2014 р. пошуковцями Місії «Евакуація-200» («Чорний тюльпан») та перевезений до Дніпра і похований на Краснопільському кладовищі як тимчасово невстановлений захисник України. Наразі ідентифікований по ДНК та визнаний загиблим слідчими органами, про що складено відповідну постанову.

Тепер герой «повернувся додому». Його перепоховали у Сергіївці 28 червня. Кажуть, що навіть після цього його родина має надію на те, що син колись таки повернеться на рідне подвір’я живим і неушкодженим…

«БМ» 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...