Негода – випробування для комунальних служб

негода
Поділитися новиною

негодаМинулі вихідні були важкими для українців – буревій лютував у центрально-східних областях України. Як результат, сотні знеструмлених населених пунктів, повалені дерева, пошкоджені автівки і зірвані дахи.  Як повідомляв УНІАН, у шести областях України внаслідок негоди було знеструмлено 745 населених пунктів. У Гадяцькому районі внаслідок негоди відключено від електропостачання 3 населених пункти.

Соцмережі рясніли повідомленнями про результати негоди. І, звісно ж, як завжди люди були невдоволеними темпами ліквідації наслідків. 

На запитання на сторінці тижневика в соцмережах «Як працюють комунальники? Чи встигають?» нам відповідали:

«А як працюють? Сьогодні в РЕМ додзвонитися неможливо. Тупо не беруть слухавку. Провід по дорозі валяється, люди самі ремонтують, як так і треба. А в РЕМі мовчать».

«На Терешковій, 2 із даху зняло 10 листів шиферу, побило машини. На даний час роботи комунальниками не проводились».

«Із суботнього вечора світла не було. Уранці зібралися хлопці на вулиці, почали включати трансформатор. Дзвонили у Гадяч – трубку ніхто не брав. Почали шукати обрив. Обпиляли верби та горіхи. Знайшли обірваний провід. З’єднали. Світло з’явилося тільки в обід. Усе це робили не спеціалісти. Добре, як усе добре.

Я розумію, що після такої негоди шкоди багато. Але треба якось інформувати людей: на які телефони дзвонить, що робить, коли відірвався провід?»

На питання гадячан, як завжди, оперативно у соцмережі відповідав Олександр Богатий (начальник Гадяцької філії ПАТ «Полтаваобленерго»):

«КОЛцентр ПАТ «ПОЛТАВАОБЛЕНРГО» створений саме для надання різноманітної актуальної інформації споживачам та з метою розвантажити чергових диспетчерів енергопостачальника. Із номерами телефонів КОЛ-центру ви могли ознайомитись на сторінках ВАШОЇ абонентської книжки та на сайті ПАТ «ПОЛТАВАОБЛЕНРГО», а також поспілкуватись із операторами через електронну пошту. Старого номеру телефону диспетчерської Гадяцької філії 2-16-65 НЕ ІСНУЄ!

На дверях кожної трансформаторної підстанції також є номери, на які необхідно повідомити про нестандартні ситуації в електромережі та отримати інструкції.

Починаючи з 17-ої години 1 липня всі бригади розподільчих мереж займалися аварійно-відновлюваними роботами, їх обсяг доволі значний. Мало місце пошкодження різного ступеню більше двадцяти ліній електропередач напругою 10000 Вольт та більше 60 поривів ПЛ напругою 220/380 Вольт».

Про те, що роботи було дійсно чимало, не погодитись не можна. І по району, і в Гадячі були поламані дерева, якими порвало лінії електропередач. Окрім РЕМівців, без вихідних працювали і комунальники – розпилювали і збирали повалені гілки та дерева. І хоч нарікань було таки чимало, усе ж до початку робочого тижня, наслідки негоди були ліквідовані.  

«БМ»

Фото використане як ілюстрація

 

Кол-центр ПАТ «ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО» працює цілодобово без вихідних.

До його фахівців можна звернутися за номерами телефону:

(0532) 510-910 – згідно діючих тарифів міського та міжміського зв’язку;

0800-210-312 – безкоштовні дзвінки на території України.

097-20-20-207 – безкоштовні дзвінки в мережі Київстар.

call_center@pl.energy.gov.ua – єдина електронна скринька для прийому повідомлень.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...