«А у нас на Луці…»

DSCN2184
Поділитися новиною

DSCN2184На околиці Сваток є такий собі куток,

Що із – давна називається Лука.

Тут зібралися усі – і дорослі, і малі,

Бо тут свято сьогодні у нас…

DSCN2146На Трійцю, мене запросили на незвичне свято – свято вулиці, або як кажуть у селі – куток .   У нашому селі Сватки святкували своє свято лучани, тобто мешканці кутка Лука. Люди на  цій вулиці добрі, працьовиті, талановиті, щирі та саме головне – дружні, то і свято було чудове! На уявній сцені майоріли стрічки з вишитими рушниками, а глядачі розмістилися на довгих лавах. Як і годиться,  свято  відкрив  сільський  голова  О. Усик і вручив   коровай лучанським артистам.

« І шумить, і гуде – свято вулицею йде,

Хай збереться уся дружня сім»я…»   

Тішили глядачів таланти Луки піснями у виконанні Петра і Тетяни Сосницьких, Людмили Скороход, Катерини Будник, Людмили Калайди, Олександра Маршалова, Ірини Кусайло, гумору Андрія Сіренка. Вразила до сліз поезія Валентини Касьяненко (Калайди).  Ведучі Світлана Таран та Віктор Сосницький вітали всіх гостей на святі. Не забули згадати і вручити подарунки від депутата довгожителю вулиці і наймолодшому DSCN2189жителю, привітати багатодітні сім»ї та учасника АТО.   

«Гуляй Лука, щоб почули здалека» – запрошував накритий під парканом довжелезний стіл зі смачною кашею, чаркою і шкваркою.

Таких би свят побільше, бо зійшлися люди, як одна велика родина.

Людмила Йосипенко

          

LIVE OFFLINE
track image
Loading...