Виселити не можна залишити

dreamstime s 27223445
Поділитися новиною

dreamstime s 27223445У минулому номері тижневика ми розповідали про ситуацію, яка склалася навколо переселенців, які мешкають у приміщенні колишнього готелю «Жовтень». І хоч нас і запевняв Артем Гусак (начальник КП «Гадяч-житло»), що людей не виселятимуть, усе ж упевненості у завтрашньому дні його слова не надали.  Уже через кілька днів після виходу публікації до редакції надійшов лист від Наталії Панкової, однієї із мешканців гуртожитку, переселенки:

«Рішенням міської ради було затверджено положення про соціальний гуртожиток для ВПО, в якому є пункт «максимальний термін перебування в гуртожитку – 3 місяці». Саме цей пункт і викликає  побоювання щодо виселення».

Разом із листом вона надіслала і договір, який пропонують підписати переселенцям. Згодом до редакції приходив ще один житель соціального гуртожитку Олександр Бабенко і повідомив, що нібито юрист КП, пояснюючи йому умови цього договору, стверджувала, що вже через 3 місяці їх зобов’яжуть виселитись із гуртожитку.

Так це чи ні – ми запитували у юриста КП Яни Кошової. Вона спростувала слова Олександра і пояснила, що договір затверджено на основі положення про соціальний гуртожиток для ВПО рішенням міської ради на основі типового договору, розробленого Кабміном. Дійсно, договір укладатиметься на три місяці, але буде автоматично продовжуватись до того часу, доки у переселенців не з’явиться інше житло, або вони не вирішать повертатися додому. Тож виселяти їх ніхто не має права і не буде.

«БМ»­­ 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...