Медики розповіли про найнебезпечніші хвороби літа

літні хвороби
Поділитися новиною

літні хворобиНа жаль, є літні хвороби, які можуть істотно підірвати ваше здоров’я і звести нанівець всю насолоду від теплих днів. Улітку люди часто страждають від: кон’юнктивіту, пітниці, кору, теплового удару, харчового отруєння, сонячного опіку, діареї, фарингіту, отиту, дерматиту.

Кон’юктивіт – щоб захистити очі, мийте руки теплою водою з милом, не використовуйте туш та інші засоби макіяжу для очей. Не носіть лінзи. Уникайте потрапляння піску в очі.

Пітниця – ще одна літня біда. Регулярно мийтеся в душі. Посипайте уражені області тальком.

Кір – вірусне захворювання, на яке часто страждають діти. Цю недугу найкраще попереджати за допомогою вакцинації.

Тепловий удар – у ряді випадків може призвести до смерті. Не перебувайте на сонці з 11 до 16 години. Пийте багато води, не робіть важких фізичних вправ у полуденну спеку.

Харчові отруєння, а також діарея, вельми поширені в жарку пору року. Зберігайте всю їжу в холодильнику, не їжте овочі та фрукти з ознаками гнилі.

Сонячний опік – небезпечний тим, що може викликати рак шкіри. Завжди користуйтесь сонцезахисним кремом за 20 хвилин до виходу на вулицю.

Фарингіт та інші запальні хвороби горла влітку часто виникають у зв’язку з тим, що люди нехтують правилами безпеки і п’ють крижану воду, їдять морозиво. Не допускайте цього. При перших ознаках захворювання полощіть горло антибактеріальними розчинами.

Зовнішній отит – виникає після тривалого перебування в холодній воді. Протирайте вушні раковини насухо після кожного купання.

Атопічний дерматит – викликається перебуванням у басейні або водоймі з брудною водою. Не використовуйте тверде мило, бо воно сушить шкіру. Краще застосовуйте рідке мило і зволожуйте шкіру кремами.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...