Селяни проти заліснення луків

1428978994
Поділитися новиною

1428978994У  Броварках пройшли чутки про те, що невідомий фермер хоче орендувати луки, і тепер їм буде ніде випасати свою худобу. Тож 25 травня громада організувала сходку, на яку прийшли  голова с/р Тетяна Мілька і землевпорядник, щоб відповісти на запитання і прояснити ситуацію. Але їхні пояснення селян не влаштували, і тому вони написали лист-звернення на ім’я голови с/р з вимогою заборонити  здавати луки в оренду. Усього зібрали 70 підписів.

Щоб об’єктивно оцінити ситуацію, редакція поспілкувалася із Тетяною Мількою. Як з’ясувалося, ДП «Гадяцький лісгосп» відповідно до ст.43 ЗУ «Про місцеве самоврядування в Україні» та ст.30 Лісового кодексу звернувся до с/р щодо виконання обласної цільової програми «Ліси Полтавщини» із клопотанням «надати дозвіл на розробку проекту щодо відведення у постійне користування земельних ділянок для ведення лісового господарства під заліснення земель с/г призначення державної власності із запасів с/р у межах населеного пункту, орієнтовно площею 19 га». До того ж, як повідомила голова с/р, ця площа на даний час не використовується для випасу худоби і не перебуває в оренді, а лісгосп, як державне підприємство, буде сплачувати земельний податок, який надходитиме у бюджет с/р.

Планували організувати ще одну сходку, на яку мали запросити представника ДП «Гадяцький лісгосп». Станом на понеділок, 29 травня, думка громади не змінилася. Враховуючи невдоволення громади, сходку відмінили, а питання залишається відкритим.

 Світлана Рожі

LIVE OFFLINE
track image
Loading...