Із парку зникли ялинки. У чому причина?

19022437 325346311232546 677868538 o 1
Поділитися новиною

19022437 325346311232546 677868538 o 1Про те, що у парку розпочались роботи по реконструкції, не знає хіба що лінивий. Уже більше тижня там із ранку до вечора працюють спеціалісти. Роботи розпочали із демонтажу старих лавок і доріжок. Проте недавно пильні містяни помітили, що на центральній алеї, яка веде до собору, зникли ялинки. По якій причині їх викорчували і куди поділи, ми вирішили поцікавитись у Поліни Вєтрової (архітектора, начальника відділу містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства та будівництва виконкому Гадяцької міськради).

«Розпочинаючи роботи, ми довго вагалися, чи зрізати ялинки чи ні. Проте, зваживши всі за і проти, вирішили зрізати через те, що вони закривали вид на храм. Цього року ми розпочали реконструкцію парку, і згідно норм центральна частина повинна бути пласкою, без об’ємних деталей. У перспективі головним там повинне бути зображення храму.

Спилюванням ялинок займався МКП «Комунсервіс». Саме спиляли, а не викорчували, том, що у такому віці дерева уже важко приживаються. А от самшит, який ріс поряд із ялинками, роздали бажаючим.

А взагалі у нашому парку дуже багато застарілих дерев, які потрібно поновлювати. Уже зараз ми потроху почали обпилювати їх так, щоб і не травмувати і, водночас, залишити людям затінок». 

У ході нашої розмови Поліна Вєтрова також розповіла, що ж зміниться у парку. На поточний рік заплановано зробити «парадну» частину перед собором: покласти тротуарні доріжки, реконструювати освітлення, установити нові лавки.  Також вже розпочаті роботи по укладанню тротуару через парк до школи №2. А ще  там планують установити автоматичний полив газонів. Також у перспективі заплановані місця для велодоріжок.  Над реконструкцією парку працюють бригади ПП «Будівельник» і «Макрін».     

Оксана Кириченко   

На фото ялинки ще є

LIVE OFFLINE
track image
Loading...