«Кому ж мені вірить?»

1
Поділитися новиною

1Із таким питанням у телефонному режимі до нас звернулась гадячанка. Як виявилось, у неї виникло спірне питання: не могла розібратись, на якій відстані від будинку згідно норм повинні рости дерева? В одному із випусків тижневика «БМ» вона читала публікацію, в якій ми вказували законодавчі акти, що детально пояснюють норми і правила, котрі стосуються зелених насаджень. Проте місцеві чиновники не вірять написаному і, навіть якщо це офіційний документ, уміло його заперечують.

Тому для тих, хто не надто обізнаний у законодавстві, ще раз публікуємо норматив, який регулює розміщення зелених насаджень. Читайте і запам’ятовуйте:  

«Відповідно до вимог державних будівельних норм ДБН 79-92 «Житлові будинки для індивідуальних забудовників України» установлені наступні відстані для зелених насаджень:

від стін будинків та споруд до осі дерев установлена відстань 5 м, для кущів – 1,5 м;
від межі сусідньої ділянки до осі дерев відстань повинна становити 3 м, для кущів – 1 м.
Ці норми стосуються дерев діаметром крон до 5 м та мають бути збільшені для дерев з кроною більшого діаметра. Гілки дерев та кущів не повинні перетинати меж сусідніх ділянок.

У випадку проникнення коренів і гілок дерев з однієї земельної ділянки на іншу власники та землекористувачі земельних ділянок мають право відрізати корені дерев і кущів, які проникають із сусідньої земельної ділянки, якщо таке проникнення є перешкодою у використанні земельної ділянки за цільовим призначенням, та керуватись вимогами добросусідства (ст.103, ст.105 Земельного Кодексу України). Інформаційний бюлетень №1-2004.»

«БМ»

Фото використане як ілюстрація.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...