Чи потрібен нам безвіз?

безвіз
Поділитися новиною

безвізДнями президент Європарламенту Антоніо Таяні та міністр внутрішніх справ та національної безпеки керівної у Раді ЄС Мальти Кармело Абел підписали акт про надання Україні безвізового режиму, що дає можливість перетинати кордон з країнами ЄС без звичного оформлення візи і перебувати в ЄС не більше 90 днів протягом 180-денного періоду.

Також по безвізу українці можуть відвідувати культурні та спортивні заходи, їздити на короткострокове навчання, обмін досвідом, лікування. Але він не дає права на роботу в країнах ЄС, зокрема короткострокову,  і постійне проживання в країнах ЄС. Для цього, як і раніше, потрібно оформити спеціальну національну візу або дозвіл на проживання.

До речі, щоб їздити до Європи без візи, потрібен лише біометричний закордонний паспорт. Проте людям зі звичайним закордонним і шенгенською візою не варто перейматися – ці документи також діятимуть. Але при перетині кордону митники мають право запитати про наявність квитків в обидва боки і підтвердження фінансової спроможності.

На офіційній сторінці тижневика у соцмережі ми провели опитування: чи радіють наші люди від введення безвізового режиму із країнами ЄС? В опитуванні взяли участь  300 осіб: 93 із них неодмінно скористаються можливістю і відвідають країни ЄС; 161 особа зізнається, що не має коштів для таких подорожей; 46 людей раніше не їздили за кордон і навряд чи поїдуть із безвізом.    

На сайті «Мандруй відповідально» розповіли, скільки грошей мінімально повинні мати українці при безвізовому перетині кордону. Відповідно карти, найменші вимоги в Угорщині – близько 3,2 євро на день, тоді як у Іспанії найбільші – 71 євро в день, а при собі мати мінімум 637 євро.

Відносно «недорого» (до 50 євро на день)  можна подорожувати в Латвію (14 євро на день = 400 грн), Фінляндію (30 євро = 880 грн), Нідерланди (34 євро = 1000 грн), Литву  (40 євро = 1100 грн), Чехію (40 євро = 1100 грн), Німеччину (45 євро = 1300 грн), Швецію (47 євро = 1370 грн), Мальту (48 євро  = 1400 грн), Грецію (50 євро = 1400 грн на день). 

“БМ”

LIVE OFFLINE
track image
Loading...