Мистецтво бути милосердним

UCH 5016
Поділитися новиною

UCH 5016Полуденна спека того дня привела мене до каси місцевого кіноконцертого залу. Увечорі мав відбутися благодійний концерт зразкового ансамблю танцю «Модерн» студії естетичного виховання Гадяцького коледжу культури і мистецтв ім. І.П. Котляревського «З’єднаємо серця у милосерді». Але квитки вже були розпродані. «Аншлаг», – подумала тоді. Й не помилилася. Зал був переповнений. У фойє кіноконцертного комплексу також юрмилося чимало людей. Стояло кілька десятків й коло скриньки для благодійних внесків, поряд із якими майорів плакат із «чарівними долоньками». Вони вміщували імена тих, кому виявилася небайдужа доля маленького гадячанина Дениса Котелевського, який мужньо бореться з тяжкою недугою.

Благородне бажання керівника найпопулярнішого міського ансамблю танцю Наталії Берус простягнути руку допомоги сім’ї хворого хлопчика, братик  якого був активним учасником і незмінним артистом ансамблю «Модерн» упродовж кількох років, знайшло щирий відгук у душах вихованців й більшості гадячан. Якби ж то зал «Дружби» міг вмістити більше півтисячі глядачів, окрім тих, яким пощастило придбати квиток і стати свідком квінтесенції милосердя, вираженого у танці.

Юні артисти проживали на сцені цілі життя, щоразу відроджуючись у новій хореографічній поезії. Графіка танцю, накресленого вмілим талантом викладача й натхненника дитячого ансамблю Наталії Берус, ще раз підтверджувала високі досягнення колективу, який прославив Гадяцький край першими місцями у всеукраїнських та міжнародних хореографічних конкурсах і фестивалях. Динаміка виступів не відпускала глядача упродовж усього концерту, а зворушливий супровід ведучих (студентів коледжу культури), міні-виступи на тему добра й щастя ближнього доповнювали картину духовного поєднання мистецтва з душевним поривом не залишити в біді того, хто поряд.

Дрібним дощем всіяли щоки глядачів сльози співчуття під час заключної частини благодійного концерту, коли зі сцени до них звернулися керівник колективу Наталія Берус й згодом розчулена до краю мама хворого хлопчика. І хоча голос першої тремтів від ледь стримуваних сліз, вона подякувала присутнім, юним артистам, їхнім сім’ям, незмінним помічникам й партнерам усіх виступів за підтримку, за людяність, за багатство душі, за вміння не відвернутися від чужого горя.

Лейтмотивом концерту став заклик до милосердя, на який відгукнулися більше тисячі гадячан. Їхня підтримка виражалася у промоутингових акціях концерту у місті, у соціальних мережах, комусь вдалося потрапити на концерт, хтось доклав зусиль, щоб забезпечити звуковий та тематичний супровід благодійного заходу, інші збирали кошти, ще якась частина активно допомагала упродовж усього процесу підготовки до виступу. Словом, великим дружним натхненним гуртом вдалося зробити шляхетну справу, а ще показати єдність духу навчати підростаюче покоління не залишати товариша у біді, проявляти активну позицію й, втілюючи в життя,, благородні наміри, згадати слова мультфільму, із якого й починався концерт: «А за що мені цей подарунок?» – «Просто так».

Галина Рудченко

 

Батьківський колектив вихованців зразкового ансамблю танцю «Модерн» студії естетичного виховання Гадяцького коледжу культури і мистецтв ім. І.П. Котляревського висловлює глибоку вдячність керівнику ансамблю Наталії Берус за вміння навчити прекрасному, за активну життєву позицію, за бажання розвивати й підтримувати творчу молодь Гадяччини, і, найголовніше, цього разу – за організований чудовий благодійний концерт «З’єднаємо серця в милосерді», який згуртував усіх небайдужих й допоміг зібрати кошти на лікування Дениса.

Такі заходи надихають на кращі вчинки і вселяють надію в світле майбутнє нашої країни й підростаючого покоління.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...