Лікар також має право на відпочинок

0318 sleeping
Поділитися новиною

0318 sleepingДо редакції вкотре надійшов лист, зміст якого стосується медицини. Чесно кажучи, публікувати його дослівно ми не будемо, але суть викладеного передамо.

В одному із сіл Гадяцького району сталась прикра ситуація. Чоловікові близько 19:30 раптово стало зле. Його дружина зателефонувала до сімейного лікаря, але він на дзвінок не відповів. Після цього вона вирішила навідатись до лікаря додому, наперед знаючи, що він вдома. Проте їй не відчинили.  Окрім цього, автор листа стверджує, що подібна ситуація відбувалась уже не вперше, і її односельцям також доводилось наштовхуватись на зачинені двері будинку лікаря.

Щоб розібратися, чи справедливі звинувачення у бік медпрацівників, ми звернулись до Валентини Близнюк (головний лікар Гадяцького ЦПМСД). Вона детально пояснила нам правила, яких дотримаються всі її підлеглі:

«Усі амбулаторії працюють згідно розпорядку. Якщо приймає два лікаря, то робочий час із 8-ї до 19-ї години. Якщо ж лікар один, то прийом ведеться до 15-ї години, а невідкладну допомогу надають до 19-ї години.   

У випадку, коли медичний працівник відсутній у закладі, то на вхідних дверях є його контактний телефон. У неробочий нічний час, святкові і вихідні дні медичну допомогу ми не надаємо. Лікар також має право на відпочинок. У неприйомні дні працює служба ЕМД («швидка»)».

Окрім цього, Валентина Близнюк пояснила, що кожен лікар, який працює на дільниці, повинен знати своїх пацієнтів і працювати на упередження. І перед закінченням робочого дня повинен поцікавитись станом їхнього здоров’я.

Підсумуємо: ми повинні розуміти, що лікарі також люди. І вони так само, як і всі інші, мають рідних і, хоч інколи, можуть їздити у гості. А ще вони також хворіють і, прийшовши додому після роботи, можуть лягти спати. Тому до подібних випадків потрібно ставитись із розумінням.

«БМ»

LIVE OFFLINE
track image
Loading...