До уваги роботодавців!

1461593528 announcementcopy
Поділитися новиною

1461593528 announcementcopy12 квітня 2017 року Кабінет Міністрів України прийняв постанову №254 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 4.03.2015 №105». Зазначеною постановою Кабінету Міністрів України внесено зміни в Порядок виплати компенсації за 2014-2015 роки підприємствам,установам, організаціям, фермерським господарствам, сільськогосподарським виробничим кооперативам незалежно від підпорядкування і форми власності та фізичним особам-підприємцям у межах середнього заробітку працівників, призваних на строкову військову службу, військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період або прийнятих на військову службу за контрактом у разі виникнення кризової ситуації, що загрожує національній безпеці, оголошення рішення про проведення мобілізації та (або) введення воєнного стану, а також працівникам, які були призвані на військову службу під час мобілізації, на особливий період та які підлягають звільненню з військової служби у зв’язку з оголошенням демобілізації, але продовжують військову службу у зв’язку з прийняттям на військову службу за контрактом, затверджений постановою КМУ №105 від 4.03.2015 року (далі – Порядок).

Порядком визначено механізм виплати компенсації за 2014-2015 роки установам, організаціям, фермерським господарствам, сільськогосподарським виробничим кооперативам незалежно від підпорядкування і форми власності та фізичним особам-підприємцям у межах середнього заробітку працівників, призваних на строкову військову службу, військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період або прийнятих на військову службу за контрактом у разі виникнення кризової ситуації, що загрожує національній безпеці, оголошення рішення про проведення мобілізації та (або) введення воєнного стану, а також працівникам, які були призвані на військову службу під час мобілізації, на особливий період та які підлягають звільненню з військової служби у зв’язку з оголошенням демобілізації, але продовжують військову службу у зв’язку з прийняттям на військову службу за контрактом, за рахунок і в межах асигнувань, передбачених у державному бюджеті за програмою «Компенсація підприємствам, установам, організаціям у межах середнього заробітку працівників, призваних на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, за 2014-2015 роки».

Відповідно до змін встановлено:

– тримісячний термін із дня набрання чинності даної постанови (до 14.07.2017 року) для подачі роботодавцями звітів про фактичні витрати за 2014-2015 роки до управління соціального захисту населення.

Установити, що дія цієї постанови поширюється на громадян України, які починаючи з:

18 березня 2014 р. були призвані на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період;

8 лютого 2015 р. були прийняті на військову службу за контрактом у разі виникнення кризової ситуації, що загрожує національній безпеці, оголошення рішення про проведення мобілізації та (або) введення воєнного стану;

11 червня 2015 р. були призвані на строкову військову службу, а також призвані на військову службу під час мобілізації, на особливий період та які підлягають звільненню з військової служби у зв’язку з оголошенням демобілізації, але продовжують військову службу у зв’язку з прийняттям на військову службу за контрактом;

6 грудня 2015 р. були призвані на строкову військову службу, військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період або прийняті на військову службу за контрактом у разі виникнення кризової ситуації, що загрожує національній безпеці, оголошення рішення про проведення мобілізації та (або) введення воєнного стану, у тому числі на працівників, які були призвані на військову службу під час мобілізації, на особливий період і які підлягають звільненню з військової служби у зв’язку з оголошенням демобілізації, але продовжують військову службу у зв’язку з прийняттям на військову службу за контрактом і працювали на час призову у фермерських господарствах, сільськогосподарських виробничих кооперативах незалежно від підпорядкування і форми власності та у фізичних осіб-підприємців.

Звіти від фермерських господарств, сільськогосподарських кооперативів та фізичних осіб-підприємців управлінням соціального захисту будуть прийматися лише за період проходження військової служби їх працівниками з 6 по 31 грудня 2015 року.

Для отримання компенсації роботодавцям необхідно подати до управління соціального захисту населення Гадяцької районної державної адміністрації звіти нового зразка

(окремо за кожен місяць) відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України №254 від 12.04.2017 року (зразок звіту (Додаток 1 із змінами, внесеними згідно з Постановами КМ № 911 від 04.11.2015, № 254 від 12.04.2017). Адреса: м. Гадяч, вул. Полтавська, 44, кім. 4. Контактний телефон: 2-06-54.

В. Тарасенко, начальник управління соціального захисту населення Гадяцької РДА

LIVE OFFLINE
track image
Loading...