Алкогольні напої подорожчають

горылка
Поділитися новиною

горылкаРоздрібні ціни на горілку та лікеро-горілчані вироби планують збільшити на 7,64-11,3%.

Розмір мінімальних цін на алкоголь, який діє сьогодні, запроваджено у листопаді 2016 року. 2017-го зросли ставки акцизного податку на переважну більшість алкогольних напоїв (горілку, лікеро-горілчані вироби, коньяк, вина тощо). Унаслідок цього до Мінекономрозвитку надійшли численні звернення учасників ринку, які наголошували, що чинні мінімальні ціни не покривають їхні операційні витрати.

Унаслідок цього, на думку асоціацій виробників алкогольної продукції, послаблюється конкуренція з боку легальних виробників і збільшується частка недобросовісних виробників. Це відбувається, бо такі компанії можуть скорочувати свої операційні витрати шляхом придбання необлікованого спирту, використання сурогатних речовин, ухилення від сплати податків, виробництва контрафактної продукції.

Зокрема, роздрібні ціни на горілку та лікеро-горілчані вироби планують збільшити на 7,64-11,3%, на віскі, ром та джин – на 3,5-4,6%, на коньяк (бренді) – на 3,4-6,1%, на вина з додаванням спирту, ігристе та вермути – на 1,7-1,8%.

Ukr. net

LIVE OFFLINE
track image
Loading...