Свідоцтво про народження у пологовому

DSC 8854
Поділитися новиною

DSC 8854Одним із найбільш популярних та затребуваних сервісів Міністерства юстиції України на сьогоднішній день є видача свідоцтв про народження дітей безпосередньо в пологовому будинку. От і ми на запрошення начальника відділу ДРАЦСу Оксани Афанасенкової побували на урочистому врученні свідоцтв про народження у пологовому відділенні Гадяцької ЦРЛ.

До речі,із початку року вже видано 31 свідоцтво. Також за бажанням батьків можна здійснити реєстрацію і місця проживання дитини, згідно ч. 6 Закону України «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні».

З інтерв’ю з Оксаною Миколаївною ми дізналися детальну інформацію і про інші новації у Міністерстві юстиції, а саме: із23 лютого працює проект «Он-лайн будинок юстиції» – це повністю прозора автоматизована система, яка забезпечує отримання послуг без контакту з представниками влади. Інформація з реєстрів: майно та обтяження; організації, об’єднання, формування; нотаріуси, судові експерти; арбітражні керуючі; довіреності, бланки, апостолі; акти цивільного стану; повторна видача документів; реєстрація громадських об’єднань та засобів масової інформації. А серед послуг Гадяцького ДРАЦСу є реєстрація народження дитини, шлюбу, розірвання шлюбу, зміни імені, отримання повторного свідоцтва про державну реєстрацію актів цивільного стану чи витягу з Державного реєстру актів цивільного стану громадян.

Також в «он-лайн будинку» можна скористатися такими послугами: соціальний ліфт – для юристів (заповнення анкет вільних вакансій); «СМС-Маяк» – можливість отримати інформацію щодо будь-яких змін у реєстрах бізнесу й нерухомості щодо майна; пілотний проект – реєстрація шлюбу у скорочені строки за обраним заявниками місцем, без попередньої реєстрації і відвідувань відділів ДРАЦС. На сьогодні учасниками його є 35 населених пунктів, у тому числі Полтава та Кременчук. Старт проекту на Полтавщині відбувся наприкінці квітня цього року.

Тож кожен громадянин України може отримати необхідні сервіси в електронному режимі за посиланням на «он-лайн будинок юстиції» online.minjust.gov.ua.

Світлана Рожі

Підпис під фото

Оксана Афанасенкова, Альбіна Кревсун і Яна Тернова з чоловіком

LIVE OFFLINE
track image
Loading...