Шахраї погрожують блокуванням картки в смс-повідомленні

шахраї
Поділитися новиною

шахраїПостраждалі підозрюють, що їх персональні дані потрапили до рук шахраїв через працівників банку.

На номер клієнта банку надсилають повідомлення: «Ваша картка заблокована. Зверніться за номером…»

«Постраждалий отримував на картку соціальну пенсію. Кожного місяця по 700 гривень. Поки був за кордоном, там назбиралося близько 6700 гривень. 18 квітня приїхав до бабусі на кілька днів. Відразу на телефон отримав повідомлення із банку, що картка заблокована. Смс, начебто від банку, прийшло одночасно на його номер і телефон бабусі. Ці телефони були закріплені за банківською карткою. Замість номеру – назва банку. Він передзвонив за вказаним в тексті телефоном, щоб дізнатися про блокування. Шахраї просили назвати номер картки, цифри на звороті та код із смс. Наступного дня пішов знімати гроші з рахунку, але там вже нічого не було. У банку сказали, що спочатку було два платежі по 1 гривні, а потім всю суму перевели на реквізити якоїсь столичної фірми».

У банку запропонували зробити нову картку. Заяву про шахрайство зафіксували в службі безпеки установи та поліції.

Юрист Юлія Горбачевська говорить, що перш за все потрібно написати дві заяви в поліцію – скоєння злочину шахраями і працівниками банку.

«Це кримінальна справа. Коли буде доведена вина працівників банку, то можна стягувати матеріальну і моральну шкоду. На практиці потрібно мати дуже гарну доказову базу, контролювати, як працювала поліція, чи викликали на допит працівників банку. По законодавству такі справи мають вирішувати за 3-4 місяці. На практиці потрібно 1-2 роки».

Оксана Прітченко

LIVE OFFLINE
track image
Loading...