«Риба гниє з голови, а чистять її з хвоста»

грицан
Поділитися новиною

грицанДнями на офіційній сторінці тижневика «ВКонтакті» гадячанин Анатолій Толкачов оприлюднив кілька фото із надписом: «Як Микола Грицан привозить мусор з Побиванки в Гадяч! Каже, я тут живу. Живе його донька, але якщо в його доньки повний бак СМІТТЯ. то вибачте – слів нема!!!»

Під публікацією автор уточнює, що сміття вивезене у двір за адресою: вул. Шевченка, 34 – 36. Саме це він вважає порушенням і стверджує, що жителі будинків не повинні платити за вивезення «чужого» сміття.

Дійсно, на фото видно, що депутат районної ради Микола Грицан власним автомобілем з причепом привіз сміття і складає його у бак. Реакцію на публікацію ми чекали недовго – уже наступного дня обізвався і сам «порушник». Його відповідь була досить цікавою. Окрім поширення тексту відповіді у соцмережі, головний фігурант історії звернувся до редакції із проханням опублікувати його лист на сторінках газети. Далі подаємо текст без змін.

«Прочитавши і переглянувши матеріали в соцмережі, диву дивуєшся. Але на кожен роток не накинеш платок. Для повного розуміння я вважаю за необхідним, пояснити, кого цікавить цей сюжет. Мною, як депутатом Гадяцької районної ради, було заявлено, що до того часу, коли керівництвом району не буде відремонтовано автодорогу до с. Мала Побиванка, виконуючи наказ виборців, я як депутат районної ради в знак протесту не буду відвідувати районні сесії. Виборці, які наділили мене повноваженнями депутата районної ради сподіваються на мене. На сьогодні, за відсутності дороги до с. Мала Побиванка і Глибока Долина, страждають всі жителі району. Та до цього часу при, наявних коштах на ремонт цієї дороги, виборці, які мене делегували до районної ради, виїжджають на мотоблоках з причепами для зустрічі своїх дітей, школярів, які їдуть із навчання з Гадяча водії автобусів і маршруток відмовляються везти пасажирів по цій дорозі. Я все безпорадно надіявся і обіцяв, що скоро ремонт буде проведено. Але коли я їду на чергову сесію з усіх сторін в’їзду в Гадяч на знаках, вагончиках інших споруд написано «НІКІТА-ВОР», тобто я, як депутат, їду не ділити бюджет на потреби, проблеми району, а ділити «ВОРОВСЬКИЙ ОБЩАК». Я з повною відповідальністю розумію ці слова і слова в мою адресу написала людина, в якої загострився ранньої весни синдром Дауна. Я просив закреслити надписи, що на спорудах тов.Нікітенка, але й досі цього немає кому зробити – позорять і себе, і нас, депутатів.

Мало того, вони, з головою районної державної адміністрації О.В.Матюшенком, вирішили поставити мене на місце – невдалий проект вибрали. Я, чистосердечно пояснюю, мною в с.Мала Побиванка,24 роки тому збудовано сміттєзвалище, виготовлена технічна документація на нього і постійно наводиться лад. Це зможе підтвердиш кожен житель Малопобиванської с/р. Я маю квартиру в м. Гадяч, буд.34, де робився цей сценарій і дорожу порядком на даній території, аніж цей весняний писака. Я вчасно сплачую за придбання території, вивіз сміття, але в пакетах привіз відходи з м.Гадяч, вул. Тітова на якій теж дорога відсутня і обіцянку відремонтувати її чекаю з вересня 2016р., відсутні сміттєві баки – де мешканцям вул. Тітова нічого не залишається як викинути в яр у самому центрі міста, який тягнеться від універмагу «Росія» до Підварка, куди я просив би подивитись редакцію «Базар Медіа» і запросити азартних писак відвідати ярок та прийти на суботник, що дасть зрозуміти,хто чого вартий і куди потрібно вести відходи.

Добре,що мені приписали, що не зі Львова привіз сміття. За витрати мого бензину я просив би не турбуватись. До вечора 27.04.17 р., я чекав від керівництва району т. Матюшенко О.В., голови райради Нікітенко В.П.,чи осуду чи пояснення чому таке відбулось. Читають і радіють. Та не дуже радійте, щоб кишки не порвали. Коли б я віз сміття з с.Мала Побиванка в м.Гадяч, я б проїжджав поряд з полями, які обробляє тов.Нікітенка В.П. (голова райради) і з чистою совістю викинув би в ті поля, щоб хоч якось «плюнути» взамін тій блювоті, що вони роблять мені і всій громаді району. Мені дуже подобаються слова Лєри Коваль «А пастух дивиться на все це шоу і ніяких дій і десь зник».

Хочеться проінформувати громадськість про цих діячів, які керують одним з найбільших районів і я до цього приклав свою руку, і від того часу я її рахую «грязною»і тільки після того нею викидаю сміття в баки. Дякуючи такому писаці Анатолію Толкачову, до влади прийшли тов.Матюшенко О.В.і Нікітенко В.П. Про їхні заслуги і діяльність можливо судити лише по тому факту як вони вирішили 23 червня 2016р., відсвяткувать День держслужбовця – де не зуміли розрахувати скільки потрібно водки – послали заступника за добавкою, то як же можна управляти районом, коли не розумієш скільки потрібно… Поглумились над учасником майдану і зробили винним свого заступника. Не хочу зачіпати цю тему – просто необхідно вдуматись. Злочинна влада Януковича перед цією владою м᾿яко сказано «відпочиває».

Що вони зробили? Вирішили, що сміття я привіз з Побиванки, заказали, розмалювали -задавили індика в Красній Луці та закупили гаджетів за майже 3 роки керівництва районом. Всі «захворювання» в районі залежить від цих людей. Як в народі кажуть «риба гниє з голови, а чистять її з хвоста».

На сесіях районної ради я часто запитую в колег депутатів «що означає, коли відкривається засідання сесії районної ради тов.Нікітенка В.П. і Матюшенко О.В. голова районної державної адміністрації, коли вони тримають руки на серці як «патріоти»? Як на мене, то я можу пояснити, що їхні дії для того, щоб серце не вискочило від розбазарювання бюджету! А пройде не більше півроку і рука цих чиновників за допомогою писак опуститься від серця до сплетіння двох ніг, ляже на чоловічі органи і тихенько вони заявлять: «Ми Вас “ПОІМЄЛІ!» Коли на сесіях основний напрям коштів направляється на закупку пластикових вікон, системних блоків, моніторів та «дров» для державних установ, медичних закладів, сільських рад, де з бюджету можна вирвати кошти.

Щодо вашого патріотизму, проведений вами т. Нікітєнко і Матюшенко «флешмоб» по віджиманню від полу руками, крім зіпсованого повітря в кабінеті нічого не дав. Дозвольте мені запропонувати вам флешмоб. Давайте свої машини джипи – я свій, ви свої –  відправимо в АТО, а не зломки УАЗи, і зробимо добру справу і закликаємо, що один фермер з Гадяцького району (М.Грицан), голова районної адміністрації і голова Гадяцької ради відправили свої джипи в АТО, і закликаємо зробити в інших районах і областях України. У вас машин по 2 однакових по кольору і з тотожними номерними знаками. Прийміть заклик і, в свою чергу, закличемо депутатів районної ради заслухати звіт чиновників. Пропоную сміття вивозити до сміттєвих баків, а в селах – до сміттєзвалищ, вони є в кожному населеному пункті. На вулиці Тітова в м. Гадяч закупіть і поставте сміттєві баки, та вчасно вивозьте відходи,щоб у «ніздрі не давило» і не було «циркових звинувачень»!

Дякую!

Микола Грицан.

28.04. 2017

P.S. При розгляді в судах даної публікації прошу не звинувачувати колектив тижневика «Базар Медіа в Україні». Написано від душі і особистого бачення».

LIVE OFFLINE
track image
Loading...