Волонтер Корпусу миру в Гадячі

6B0v6xpox9o
Поділитися новиною

6B0v6xpox9oНа гадяцьку землю, до районної бібліотеки ім. Лесі Українки завітав з короткочасним гостьовим візитом волонтер Корпусу миру в Україні – Едмунд Палєрмо з США, для знайомства з громадою та партнерами по реалізації Проекту розвитку громад. Ініціатором співпраці виступила Гадяцька центральна бібліотека ім. Лесі Українки. Поштовхом для його приїзду послужив інтерес до України, вирішення проблем українських громад. 
Волонтери працюють у громадських організаціях та державних установах, співпрацюють з місцевою владою та бізнесом, реалізують проекти соціальної та економічної спрямованості задля розвитку місцевих громад. 
Діяльність Корпусу Миру відбувається через співпрацю добровольців з організаціями країни-партнера, що запросила Корпус Миру до себе. 
Наш гадяцький край має цікаве історичне минуле, унікальну історико – архітектурну спадщину, чудові природні ресурси, талановитих майстрів народних промислів та прославлені фольклорні колективи. 
Маємо надію, що наша спільна співпраця(бібліотекарів, волонтерів, партнерів, представників громади і влади ) над проектом, допоможе створити всі умови, для розвитку туризму в районі, що в свою чергу забезпечить розвиток інфраструктури, залучення нових інвестиційних надходжень до бюджету району, розвиток нових форм підприємницької діяльності та організація нових робочих місць в місті і на селі. 
З перших же днів перебування Ед почав знайомитися з громадою, вивчати інфраструктуру та історію міста . 
Для кращого порозуміння Ед виявив бажання взяти участь в засіданні бібліотечного інтелектуального клубу «Пальміра» і(з допомогою синхронного перекладу ведучої Руслани Шаманської )- приніс перемогу команді в якій грав! 
Ознайомився з історико – культурною спадщиною гадячини 
(Екскурсії в собор, парк , музей ) 
kf1N N0Lg9IПоспілкувався та обмінявся враженнями з працівниками районної бібліотеки ім. Лесі Українки (директор – Ольга Красюк) , Ед познайомився з нашими партнерами. 
Обговорили плани співпраці, тематику проекту з начальником відділу культури РДА Ларисою Труш 
Побували в Гадяцькій районній бібліотеці для дітей 
В Гадяцькому коледжі культури і мистецтв ім. І.П.Котляревського (директор) Анатолій Насменчук організував цікаву англомовну екскурсію. 
Волонтер відвідав історико – краєзнавчий музей (директор Василь Сиротюк). 
А наступного дня відвідав Гадяцьку школу – інтернат( директор Ольга Беседа ) 
Гарне враження на гостя справив наш кіно – концертний зал «Дружба» (директор РБК Віктор Жартовський) 
Був присутній на мітингу вшанування пам*яті загиблих ліквідаторів ЧАЕС (до Міжнародного дня пам*яті Чорнобиля) 
LGP mkQyn08Спілкувався англійською мовою з учнями під час занять на приватних курсах з вивчення англійської мови (керівник Руслана Шаманська) 
Багато вражень залишилось від цих знайомств і зустрічей як у Еда, так і у нас гадячан. 
Вже в червні на всіх нас чекає багато роботи по розробці і реалізації наших планів . 
Щиро дякуємо за допомогу в проведенні цієї зустрічі нашим партнерам та перекладачам Галині Рудченко, Альоні Артемовій та Руслані Шаманській. Керівник проекту Катерина Кувшинова

LIVE OFFLINE
track image
Loading...