А у нас борг за газ. А у вас?

zDfFs XHevQ
Поділитися новиною

zDfFs XHevQПлатіжки за газ, які отримали  мешканці міста і району минулого тижня навряд чи когось залишили байдужим. Ще б, адже майже у кожного незрозуміло звідки виросли шалені борги, які подекуди сягали  до 20 тисяч гривень. Та ще й контролери добряче додали вогню – наступного дня після того, як прийшли платіжки, наполегливо рекомендували погасити борги, у інакшому разі обіцяли негайно відрізати газопостачання.

Чому так і звідки такі цифри пояснювала Алла Ісаєнко, представник ТОВ «Кременчукгаз – постачання».

З її слів, згідно чинного законодавства кожен споживач, до 5 числа кожного місяця наступного за звітним, повинен  будь-яким зручним для нього способом відзвітуватись за об’єми спожитого газу (розмістити дані лічильника на сайті оператора ГРМ, або зазначити їх у платіжній квитанції, або зателефонувати контролеру).

У випадку, якщо абонент не надав показники лічильника , то оператор ГРМ має право провести нарахування  запланованими величинами середньомісячного споживання газу.

Тож плановий обсяг буде значно відрізнятись від фактичного обсягу споживання.

Так сталося і у нашому випадку. Не зрозуміло тільки чому? Адже більшість людей сумлінно сплачують по рахунках, і у них же вказують останні показники лічильника і, відповідно, повідомляють спожиті об’єми…

Але головне не це, а те, що представник ТОВ запевнила, що жоден споживач не заплатить більше спожитого. Тому, уважно погляньте на графу «останні показники лічильника» у квитанції і, якщо показники не співпадають із реальними, обов’язково зверніться до оператора ГРМ для коригування даних.

Якщо ж у платіжці «до сплати» зазначено нуль, а над ним цифра із мінусом – це переплачені кошти по субсидії. Вони залишатимуться на вашому особовому рахунку.  У такому випадку сплачувати не потрібно, а ці кошти ви можете використати у наступні періоди.  

Оксана Кириченко

LIVE OFFLINE
track image
Loading...