15 років з вами до вершин досконалості

фото редпкції
Поділитися новиною

фото редпкції«Усе починалось із простого бізнес-проекту, – пригадує «народження» власного видання Олександр Товстий. – Сьогодні я розумію, що у 2002-му я навіть не думав про те, що нам вдасться створити і втримати на плаву таке потужне інформаційне видання. Тоді усі шукали способи заробити, і ми вирішили зробити такий продукт, подібних якому мало. Адже на той час незалежна газета, яка б не боялася цензури, була рідкістю. Проте, не зважаючи на всі труднощі, видання із кожним днем набирало популярності і впливовості. Тоді я зрозумів, що тижневик став для мене не просто заробітком, а моїм життям, а команда, яка працює над його створенням, – родиною. І сьогодні, маючи за плечима 15-річний досвід, я маю право стверджувати, що моя газета – це вдалий стартап». 

ПЕРШАРедакція пишається тим, що створила незалежне видання, яке має довіру людей Розпочали свою діяльність саме як газета, а згодом відкрили сайт, бо все робити одночасно важко: у редакції працює небагато людей. Сьогодні ми єдині в районі, хто не залежить від міської чи районної влади і розповідає про те, що замовчують чи просто оминають увагою керівники чи посадовці. Ексклюзив залишається за друком, а оперативність – за сайтом. Електронну версію читають до 5000 осіб за добу, що ми вважаємо непоганим показником. Наше завдання, місія – бути джерелом інформації, яке говорить об’єктивно, яке залучає до діалогу фахівців, посадовців органів самоврядування, мешканців міста. Ми чуємо усіх і заохочуємо до розмови. Ми уважні до думки кожного. 
Ми пишемо для людей і про людей, розповідаємо про талановитих дітей і спортсменів, багато уваги приділяємо проблемам на вулицях і дорогах – говоримо про все, бо прагнемо показувати, як саме живеться людям. Тримаємо у своєму фокусі цікавинки міста та району, наприклад, резонансні судові рішення або нововведення, про які ще ніхто не знає. Не просто повідомляємо новини, а розповідаємо про те, що турбує як на місцевому рівні, так і в державі в цілому. 
Відлунням написаного є живе обговорення, і ми, журналісти, прислухаємося до розмов у маршрутних автобусах, на ринках та щотижня отримуємо листи від читачів. Саме так ми дізналися, що найбільшим попитом користуються теми, де обговорюються права людей, розповідають про проблеми в освіті чи медицині. Бо люди реагують на все: життя, безпеку (кримінальні хроніки), успіхи дітей та онуків, спортивні досягнення команд та окремих гадячан. Щоб знати, що є важливим для читача, багато слухаємо. Пропонуємо почитати нашу газету, запитуємо про життя, вислуховуємо та занотовуємо звернення до редакції. Намагаємось відповідати всім, і доволі прикро, коли не можемо допомогти або розуміємо, що з об’єктивних причин мусимо відмовити у допомозі. Найважче, коли доводиться відстоювати редакційну політику видання всім колективом, доводити, що працюємо тільки у правовому полі, що довіряємо паперовим документам та офіційним зверненням і не можемо перетворювати шпальти на поле для обговорення особистих конфліктів. 
ПОТОМ ЯКА БУЛАЗначний внесок у розвиток діалогу роблять і соціальні мережі. Ми проводимо там різноманітні опитування, вчитуємось у коментарі. Завжди намагаємось працювати на випередження. 
Тому, підводячи короткий підсумок, скажемо, що наш досвід виконання своєї місії, створення платформи для діалогу показує, що людям дуже потрібна наша газета. Поступово, крок за кроком, стає все більше тих, хто готовий та хоче робити власний внесок у розвиток громади, покращення життя для себе та інших. Цим ініціативам, так само, як і людям, які шукають підтримки у боротьбі з проблемами, негараздами та різного роду перешкоджаннями, потрібна наша підтримка. 

 

 

 

NFxRQzUBDDMНе можемо не згадати наших колег, які протягом цих 15 років працювали у редакції «Базар Медіа в Україні»: Оксану Рибалко, Галину Рудченко, Олександра Беруса, Альону Глік, Сергія Науменка, Олексія Пирогова, Наталію Бондар, Віту Нижник, Тамару Рубан, Ірму Крат, Марину Соловей, Любов Парієнко, Любов Шкрьобу, Ірину Трусову, Юлію Кримовську, Альону Товсту, Надю Калабіну, Олену Козаченко, Людмилу Гайдайчук, Юлію Савченко, Володимира Скляра, Тетяну Бережну, Ліну Гринь, Оксанку Руденко. 
Зараз для вас невтомно працюють: Олександр Товстий, Валентина Йотка, Ярослав Насменчук, Віталій Пінчук, Оксана Кириченко, Леся Тихоненко, Світлана Рожі, Ярослав Штепа. Сподіваємось, разом з вами ми таки досягнемо тих вершин досконалості про які мріємо. 
Завжди ваш колектив «БМ»

LIVE OFFLINE
track image
Loading...