Затикають рота

сафонов
Поділитися новиною

сафонов22 березня відбулася вісімнадцята сесія міської ради сьомого скликання. На засідання з’явилися 22 із 26 депутатів. Перелік порядку денного був чисельний. Але розглянемо найголовніше.

Інформація міського голови про прийняті рішення виконкомом у міжсесійний період

293 тис. грн – освітня субвенція; 

1,5 млн – на енергозберігаючі заходи:

1 млн –  школі №4 та 500 тис. грн – ДНЗ  №8 «Первоцвіт» на заміну вікон.

Зміни та доповнення до Програми економічного і соціального розвитку міста

25 тис. –  придбання лічильника обліку технологій енергії та комплектуючих до нього і заміну лічильника, який вийшов із ладу, у будинку18-а по вул. Тельмана;

20 тис. – субвенція Гадяцькій ЦРЛ придбання інгаляторів;

1 млн 400 тис. грн –  придбання міського автобуса  на перевезення пасажирів на приміському і міському маршрутах: 1 млн – із обласного бюджету, 400 тис. – бюджет міста.

5 тис. грн – премія Олени Пчілки (субвенція районному бюджету);

50 тис. грн – ОСББ, переможцю минулорічного конкурсу, заміна вікон у під’їздах;

293428 – на інклюзивну освіту;                       

59 тис. грн –  перевезення учнів.

Затвердження проектно-кошторисної документації на капітальний ремонт дорожнього покриття

291187 – вул. Прокоповича;

297084 – вул. Воровського;

299784 – вул. Щорса, пров. Лохвицький, вул. Лесі Українки, вул. Молодіжна;

99277 – пл. Піонерська;

299908 – вул. Кіндратенка;

299 тис. грн – пров. Чапаєва;

299066 – пров. Першотравневий;

298 тис. грн – вул. Першотравнева.

Про передачу прав засновника газети

Згідно Закону України про роздержавлення міська рада не має права бути засновником друкованих ЗМІ, тому вирішили передати права засновника газети «Гадяч» ГО «Сприяння розвитку територіальної громади», засновником якої є Тетяна Савченко. Зараз керівник організації – Г.Дроботя, заступник міського голови. Він узгодив це питання із Управлінням юстиції Полтавської ОДА. Готується договір про передачу прав засновника газети згідно ст.11, 12 ЗУ «Про друковані ЗМІ». За цим договором міська рада не має права фінансувати газету, останні випуски були профінансовані ГО. Секретар міської ради Г.Сафонов сказав: «Мені не раз приходилося давати зауваження редактору газети «Базар Медіа» О.Товстому за контекст. Коли подають сесію, вириваються фрази. Читаєш і на 50% неправильна інформація, і кома не там поставлена, і добавлено два слова. Не потрібно таких жовтих газет, що вони незалежні». Ці слова обурили колектив редакції, бо за всю історію існування не доведено жодного випадку неправильного чи некоректного висвітлення подій і перекручення фактів. Колектив тижневика завжди діяв і діє у правовому полі. При цьому намагається стати на захист прав громади, а не окремих  посадових осіб. Ми вимагаємо від секретаря м/р публічного вибачення за приниження честі, гідності і нашої ділової репутації видання. В іншому випадку будемо змушені звернутися до суду, благо досвід є і досить успішний.

«БМ»

1 коментар до “Затикають рота

  1. Григорій Володимирович- це “собака на привязі”, відпрацювує свою посаду. Головний антидемократ у міськраді – МЕР, він же й деригент у міській раді по ідеологічній роботі.
    Звичайно ж буде заважати їм саме чесне і порядне видання у Гадяцькому районі. “Базар-медія”- газета для народу. Шановна редакція! Ви сумлінно дотримуєтесь законів, і більшість людей справедливо оцінюють Вашу роботу. Моя підтримка та багатьох моїх однодумців Вам забезпечена.

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...