Берізки таки заважали

березки2
Поділитися новиною

березки2Такий висновок ми зробили, навідавшись ще раз на вулицю Першотравневу, де минулого тижня почали їх спилювати. До редакції знову звернулись небайдужі гадячани з повідомленням про те, що окрім восьми обіцяних дерев, працівники спилюють усе підряд.  

Отримавши «сигнал», ми зателефонували до заступника міського голови Михайла Харлана. Він пояснив, що й сам того ж дня вже отримав кілька подібних дзвінків. Тому на місце події негайно виїде інспектор по благоустрою і перевірить обстановку.

Почувши офіційний коментар, ми вирішили побачити ситуацію власними очима. Поблизу новобудови продовжувались роботи – двоє працівників розпилювали вже повалене дерево. Іван Підгайний (інспектор по благоустрою) уже був на місці. Із його слів, порушень не виявлено:

«Роботи проводяться згідно ордера – спиляли 4 сухих дерева понад дорогою і 4 здорових берези, які заважали в’їзду у двір. Окрім цього, за кожне здорове дерево ініціатор спилювання виплатить відновлювану вартість у розмірі 1800 грн. Офіційний акт можу оприлюднити на сайті міської ради».

Ми оглянули територію і порахували всі пеньки (їх дійсно вісім). Тому вимушені констатувати – 4 берези заважали в’їзду у двір новобудови (навпроти спиляних дерев були відкриті ворота у двір). До того ж, ряд дерев, що ростуть понад дорогою, також потребують якщо не повного спилювання, то хоча б обрізання верхніх гілок – усі вони ростуть попід лінією електропередач.

Оксана Кириченко

LIVE OFFLINE
track image
Loading...