Створення комунального підприємства у районі

Поділитися новиною

сесія фотоДвадцята позачергова сесія районної ради сьомого скликання відбулася 17 березня. На засідання прибуло 28 депутатів із 34 обраних. Перед початком розгляду питань вшанували хвилиною мовчання загиблих воїнів та вручили нагрудні знаки Полтавської обласної ради «За вірність народу України» І ступеня учасникам АТО: Сергію Самойленку, Віктору Якуні, Сергію Остапчуку, Олександру Любченку, Андрію Суботі, Геннадію Пономаренку, Тарасу Солдатову, Володимиру Гончаренку, Олександру Темінському та посмертно Сергію Ільченку.

Головним питанням, яке обговорювали, стало створення комунального підприємства. Про це та інше читайте далі.

Доповідав заступник голови РДА О. Шаповал. Від 17 березня у районі створене КП «Сервіс», т.в.о. керівника призначено Володимира Кирченкова (освіта – педагогічна, учитель математики та фізики; кооперативний університет – спеціаліст із фінансів; радник митної та податкової служби 3-го рангу). Згодом постійного керівника оберуть за результатами конкурсу. Основні види господарської діяльності: збирання безпечних твердих побутових відходів у місцях їх накопичення, сміттєвих контейнерах, відокремлення та сортування, експлуатація полігонів для захоронення безпечних відходів, поточний ремонт та утримання автодоріг, торгівля паливом, механічне оброблення деревини, догляд і обслуговування парків, приватних та громадських будівель, узбіч, усі види перевезень вантажу, підмітання вулиць, прибирання снігу та льоду, посипання сіллю чи піском. Первинними завданнями будуть очистка узбіч доріг, висадка молодих дерев та поточний ремонт дороги Гадяч – Липова Долина. Із районного бюджету вже виділено 100 тис. грн на виконання даних робіт.

Бюджет розвитку району у цифрах:

200 тис. грн – покращення матеріально-технічної бази КП «Сервіс»;

280 тис. грн – реконструкція водонапірної свердловини №7 у с. Великі Будища;

150 тис. грн – реконструкція частини приміщення у Березоволуцькій ЗОШ І-ІІІ ступенів під бібліотеку;

120 тис. грн – капітальний ремонт та впровадження енергозберігаючих заходів у Вельбівській ЗОШ І-ІІІ ступенів.

3360 тис. грн – технічне дооснащення та зміцнення матеріально-технічної бази ДПРЧ-6.

1375,93 тис. грн – із обласного бюджету (із них 0,03 – спонсорські кошти) на проведення санаторно-курортного оздоровлення  осіб із обмеженими фізичними можливостями, учасників АТО, мобілізованих та окремих пільгових категорій.

Харчування

Вартість харчування на добу на одного учня віком від 6 до 10 років складає 10 грн.

«Питна вода Гадяччини»

Програма на 2017–2020 роки розроблена на виконання Закону України «Про Загальнодержавну програму «Питна вода України» на 2011–2020 роки» та відповідно до Закону України «Про питну воду та питне водопостачання». Основні завдання: охорона та раціональне використання водопостачання, поліпшення рівня якості послуг, підвищення рівня якості очистки стічних вод, реконструкція водозабірних споруд, упровадження станцій доочищення питної води, реконструкція каналізаційних очисних споруд.

Уклали трудові контракти: із О.Басарабом – головним лікарем Гадяцької ЦРЛ, В.Жартовським – директором Гадяцького районного Будинку культури, М.Рахмун – директором КП «Інформаційний центр Регіон».

Звернення щодо е-декларування

Депутати районної та сільських рад підготували звернення до ВР України та Кабміну з проханням внести зміни до ст.3 ЗУ «Про запобігання корупції» та виключити депутатів сільських, селищних та районних рад із Переліку суб’єктів декларування. Так як деякі депутати не мають доступу до Інтернет-мережі і необхідної комп’ютерної техніки, заповнення е-декларацій для них є просто нереальним завданням. Але зауважимо, що це звернення некоректне. Адже у центральній районній бібліотеці ім. Лесі Українки є Інтернет-центр, який працює з січня 2007 року. Саме там наявна комп’ютерна техніка і доступ до Інтернет-мережі. Цим можуть скористатися всі бажаючі, в яких вдома немає таких умов. Тому звернення наших депутатів – це просто відмовки, небажання виконувати цілком законні вимоги.

Світлана Рожі

LIVE OFFLINE
track image
Loading...