Звітував голова адміністрації

DSC 9764 копия
Поділитися новиною

DSC 9764 копия24 лютого відбулася 19-а сесія Гадяцької районної ради 7-го скликання. На пленарне засідання з’явився 31 депутат, депутати Полтавської обласної ради Олександр Сухань та Анатолій Попельнюх, сільські голови та інші запрошені.

Спершу голова РДА відзвітував перед депутатами районної ради про виконання делегованих повноважень:

«Питання номер один —  бюджет. Уже третій рік поспіль Гадяцький район має перевиконання доходної частини. У 2016-му районна та сільські ради закінчили рік із показником плюс 59 мільйонів гривень до плану.

Маючи потужні фінансові ресурси, ми змогли втілити в життя важливі для громади проекти. Наприклад, такі, як ремонт освітніх та лікувальних закладів, упровадження заходів енергозбереження, на що було спрямовано понад 6 мільйонів гривень. Рекордну суму було виділено на ремонти доріг. У кожну сільську бібліотеку був підведений високошвидкісний Інтернет.

Звичайно, вдосталь проблем. Але тим цікавішою і напруженішою буде наша робота у 2017 році. Гадяцький район повинен бути і буде першим у Полтавській області не лише по статистичних даних, а й по реальних показниках. Дякую усім, хто вказував на недоліки у роботі, усім, хто допомагав не лише практичними діями, а й конструктивними порадами. Упевнений, що саме спільно зможемо забезпечити розвиток промисловості та сільського господарства, покращити життя людей».

Після цього депутатський корпус і всі присутні заслухали більше 50 питань порядку денного і довиділили кошти на ряд програм на 2017 рік:

44,5 тис. грн – на програму покращення соціального обслуговування найбільш вразливих верств населення району;

100 тис. грн – на пільгове медичне забезпечення (зубне протезування) ветеранів війни  Гадяцького району;

880 тис. грн районного бюджету, усього 3 млн 912 тис. грн – на комплексну Програму місцевих стимулів для медичних працівників Гадяцького району на 2017-2020 роки (планують створювати житловий фонд для медпрацівників);

3 млн 661 тис грн із районного бюджету, всього 7 млн 661 тис. грн – відродження історико-культурної спадщини Гадяцького краю (2017-2020 роки).  

Не затвердила сесія технічну документацію з нормативної грошової оцінки шести земельних ділянок на території Лютенської сільради. Розгляд  даних питань відклали до завершення незрозумілої судової тяганини.

Наостанок депутатський корпус прийняв Звернення до народних депутатів України про допомогу у сприянні виділення коштів на ремонт автомобільної дороги державного значення Т-19-04 Білопілля – Терни – Липова Долина – Гадяч, яке озвучив присутнім перший заступник голови РДА Олександр Шаповал.

Оксана Кириченко

На фон:

Законом передбачена наявність зброї у школах І-ІІІ рівнів. Тому на придбання  навчально-тренувальної стрілецької зброї (пневматичні гвинтівки) у бюджет закладено 30 тис. грн і на закупівлю плакатів для кабінетів допризовної підготовки – 28 тис. грн. Окремо у бюджеті району передбачено кошти на облаштування 11-ти кабінетів військово-патріотичного виховання сигналізацією. 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...