До уваги абітурієнтів 2017 року!

ІЛЮСТРАЦІЯ
Поділитися новиною

ІЛЮСТРАЦІЯУ 2017 році зовнішнє незалежне оцінювання результатів навчання, здобутих на основі повної загальної середньої освіти (далі – ЗНО), проводитиметься у травні-червні з 12 навчальних предметів: української мови і літератури, історії України, математики, фізики, хімії, біології, географії, а також із російської, англійської, німецької, французької, іспанської мов.

Пам’ятайте, що кожен учасник матиме право скласти тести не більш як із чотирьох навчальних предметів.

У 2017 році для вступу до вищого навчального закладу (далі – ВНЗ) абітурієнти подають сертифікати зовнішнього незалежного оцінювання (далі – Сертифікат) 2016 та 2017 років.

Інформуємо, що з 6 лютого 2017 року розпочалася реєстрація учасників ЗНО, яка триватиме до 17 березня 2017 року.

Пам’ятайте, перш ніж реєструватися на ЗНО, необхідно уважно ознайомитись із:

– правилами прийому до вибраного вами ВНЗ, де вказано перелік конкурсних предметів, із яких необхідно подати результати ЗНО;

– порядком проведення зовнішнього незалежного оцінювання результатів навчання, здобутих на основі повної загальної середньої освіти (далі –  Порядок).

Здійсніть вибір навчальних предметів, із яких ви бажаєте пройти ЗНО.

Звертаємо увагу, що для випускників загальноосвітніх навчальних закладів (далі — ЗНЗ) 2017 року результати ЗНО із трьох предметів, вибраних під час реєстрації, будуть зараховані як оцінки за державну підсумкову атестацію (далі – ДПА) за шкалою 1-12 балів.

Першим обов’язковим предметом ДПА є українська мова. Другим –  математика або історія України (за вибором). Третій предмет випускник обирає самостійно із запропонованого вище переліку.

Пам’ятайте, що для зарахування оцінок за ДПА можна вибрати й математику, й історію України та пройти ЗНО з цих предметів.

Необхідною умовою реєстрації для участі у ЗНО-2017 є формування  комплекту документів, який направляється поштою на адресу відповідного регіонального центру оцінювання якості освіти.

Перелік документів, необхідних для реєстрації:

1) копія паспорта громадянина України (сторінки з фотокарткою, прізвищем, ім’ям та по батькові) або свідоцтва про народження (для осіб, яким станом на 01 вересня 2016 року не виповнилося 16 років);

2) дві однакові фотокартки для документів, розміром 3х4 см, із зображенням, що відповідає досягнутому віку (фотокартки мають бути виготовлені на білому або кольоровому фотопапері);

3) копія документа про повну загальну середню освіту (для випускників минулих років) або довідку з місця навчання, що підтверджує здобуття в січні-серпні 2017 року повної загальної середньої освіти (для учнів (слухачів, студентів) професійно-технічних, вищих навчальних закладів) (зразок довідки на веб-сайті Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти (далі – ХРЦОЯО) (розділ «ЗНО – 2017»);

4) реєстраційна картка, яку можна сформувати самостійно (з 06 лютого до 17 березня 2017 року), скориставшись спеціальним сервісом «Зареєструватися», розміщеним на веб-сайті Українського центру оцінювання якості освіти (далі – УЦОЯО) (testportal.gov.ua), або звернутися за допомогою до особи, відповідальної за реєстрацію в закладі, де навчаєтесь. Випускники минулих років можуть звернутись за допомогою до працівників пунктів реєстрації у мм. Полтава, Кременчук.

Окремі категорії осіб у разі необхідності мають підготувати:

– медичний висновок про створення особливих (спеціальних) умов для проходження ЗНО за формою первинної облікової документації № 086-3/о «Медичний висновок про створення особливих (спеціальних) умов для проходження зовнішнього незалежного оцінювання», затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України, Міністерства охорони здоров’я України від 29 серпня 2016 року №1027/900;

– копію свідоцтва про зміну імені, та/або свідоцтва про шлюб, та/або свідоцтва про розірвання шлюбу (для осіб, у документах яких є розбіжності в персональних даних);

копію нотаріально засвідченого перекладу українською мовою документів, наданих для реєстрації (для осіб, які подають документи, оформлені іноземною мовою);

заяву щодо надання можливості пройти ЗНО з певного(их) предмета(ів) під час додаткової сесії, у якій має бути вказана причина, що унеможливлює участь в основній сесії, та документ, що підтверджує цю причину (для осіб, які мають на це право відповідно до розділу VI Порядку).

Увага! На копіях документів повинен бути напис «Згідно з оригіналом» (без лапок), а також особистий підпис особи, яка реєструється, її ініціали та прізвище, дата засвідчення копії.

Випускники поточного навчального року в установлені строки після формування комплекту реєстраційних документів подають його особі, відповідальній за реєстрацію в ЗНЗ, який закінчують.

Випускники минулих років, а також учні (слухачі, студенти) професійно-технічних, вищих навчальних закладів, сформувавши комплект реєстраційних документів, повинні надіслати його не пізніше 17 березня 2017 року рекомендованим листом на адресу ХРЦОЯО: майдан Свободи, 6, кім. 463, м. Харків, 61022.

Дата подання реєстраційних документів визначається за відтиском штемпеля на поштовому конверті.

Учасники, зареєстровані для проходження ЗНО, отримають в індивідуальному конверті такі документи:

1) Сертифікат;

2) реєстраційне повідомлення учасника ЗНО;

3) інформаційний бюлетень «Зовнішнє незалежне оцінювання. 2017 рік».

Увага! Випускникам ЗНЗ 2017 року індивідуальні конверти надсилаються до закладу освіти, де вони навчаються, випускникам минулих років та учням (слухачам, студентам) професійно-технічних, вищих навчальних закладів – за адресою, зазначеною в реєстраційній картці.

Для кожного учасника ЗНО на веб-сайті УЦОЯО створюється інформаційна сторінка, доступ до якої здійснюється за номером Сертифіката та PIN-кодом, указаним у ньому.

Особа, якій відмовлено в реєстрації, усунувши причини, що стали підставою для прийняття такого рішення, може надіслати до регіонального центру повторно сформований комплект реєстраційних документів.

У разі потреби ви можете внести зміни до реєстраційних даних, здійснивши перереєстрацію. Перереєстрація триватиме з 6 лютого до 31 березня 2017 року після отримання вами Сертифіката (дата відзначається за відтиском штемпеля на поштовому конверті).

Якщо учасник через певні причини не зможе взяти участь у ЗНО, він повинен до 18 квітня 2017 року надіслати до регіонального центру оцінювання якості освіти раніше отриманий Сертифікат і заяву про відмову в реєстрації (зразок заяви на веб-сайті ХРЦОЯО (розділ «ЗНО – 2017»).

Звертаємо вашу увагу, що особи, які не зареєструвалися в установлені терміни, узяти участь у тестуванні не зможуть, а отже не матимуть шансів навчатися у ВНЗ.

Не відкладайте реєстрацію на останні дні!

Бажаємо успіхів усім абітурієнтам у підготовці та проходженні зовнішнього незалежного оцінювання у 2017 році!

С. Ємець, методист методичного кабінету відділу освіти, молоді та спорту Гадяцької міської ради

LIVE OFFLINE
track image
Loading...