«Чому всі мовчать про ситуацію в Лютеньці?»

свині
Поділитися новиною

свиніПро це запитав на офіційній сторінці тижневика у соцмережі користувач. Він же повідомив нам проте, що у Лютеньському і Безвіднянському лісі за невідомих причин загинуло чимало диких кабанів. Із його слів, дійшло вже до того, що лісівники не встигають збирати трупи загиблих тварин. Але це не все, кажуть, що і в самій Лютеньці гинуть свійські свині, яких далі люди викидають на смітник…

Чесно кажучи, думок із приводу правдивості цієї інформації було безліч. Частина опитаних нами людей сумнівались у достовірності даних. Стверджували, що причиною  хвороби, яка призвели до можливої загибелі тварин, могла бути банальна зміна клімату. Загалом назвали цю історію черговою провокацією для простаків.

Але певна кількість людей, які мешкають у тій місцевості, підтвердили ці події. Лютенчани запевняють, що хворіти за незрозумілих причин свині почали вже давно. І сьогодні ситуація досить серйозна. Але найбільше страждають дикі свині. Ймовірніше, тварини могли заразитися під час виявлення вірусу АЧС у мисливському господарстві «Факел», межі якого розташовані досить близько до Лютеньки. Із початку карантину на території господарства з метою депопуляції дикого кабана були відстріляні 30 голів. Але, мабуть, це не допомогло.

Чому про ситуацію мовчать у районі – не зрозуміло. Важливо тільки, щоб ці дані прийняли до відома. І хоча б спробували не допустити поширення вірусу знову.   

«БМ»

Станом на сьогоднішній день карантинні заходи проводяться у Кобеляцькому, Великобагачанському, Чутівському районах і Шишаках. Не дивлячись на те, що всі заходи вживаються, ситуація залишається складною. Відтак в Управлінні з питань цивільного захисту Полтавської ОДА прийняли рішення  збільшити радіус зони надзвичайної ситуації на шість кілометрів.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...