Чума і шалені збитки

чума
Поділитися новиною

чума3,5 мільйони прямих збитків зазнало Соснівське ТОВ «Мрія» унаслідок виявлення на його території вірусу АЧС. Про це повідомив на одній із нарад у РДА начальник районного управління ветеринарної медицини Андрій Жученко.

ТОВ «Мрія» стало другим осередком інфекції після Гадяцької школи-інтернату, виявлення збудника вірусу АЧС, унаслідок чого 664 свині  були евтаназовані і знищені шляхом спалення. Але про відшкодування збитків не варто навіть і думати. Адже згідно чинного законодавства, на компенсацію можуть розраховувати лише приватні господарства, у яких  вилучали свинопоголів’я.

Сьогодні ТОВ «Маяк» призупинило свою виробничу діяльність. Але, за попередньою інформацією, товариство таки претендує на певне відшкодування – на найближчу сесію райради вже підготовний лист відповідного змісту.

Нині на території району лишилось усього 4 господарства, які утримують свинопоголів’я (1000 і більше голів): це СПОП «Нива», ВАТ «Гадяцьке бурякогосподарство», ТОВ  «Лободіно» і ПАТ «Полтаваплемсервіс».   

У приватному секторі кількість свинопоголів’я також значно зменшилась – усього близько 2000 голів.

Оксана Кириченко

На території району у минулому році було виявлено 3 неблагополучних осередки захворювання: Гадяцька спеціалізована школа-інтернат, ТОВ «Маяк» і мисливське господарство «Факел». Збитки районного бюджету по локалізації даного джерела розповсюдження інфекції склали 500 тисяч гривень. 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...