Підприємців будуть перевіряти

зібрання РДА
Поділитися новиною

зібрання РДАМинулого четверга у приміщенні РДА відбулася зустріч керівництва району із керівниками місцевих підприємств, представниками земельних комісій та правоохоронних органів, запросили і місцеві ЗМІ.

Спочатку слово надали Любові Різун (директор центру зайнятості), яка повідомила, що з листопада минулого року у районі з’явилось 600 безробітних і подальше звільнення працівників триває. За 9 місяців минулого року по району зменшилась чисельність працюючого населення на 2690 осіб. Назвали підприємців, які звільнили більше 10 працюючих, це: ТОВ «Лист – Ручки» – 13, СТОВ «Лободіно» – 14, ТОВ «Маяк» – 8, КСП «Зелений Гай» – 17, ДП «Гадяцьке лісове господарство» – 20, агрофірма ім. Довженка – 66, ПП «Укрбудсервіс-ДВМ» – 25, ТОВ «Техмолпром» – 40, ПП «Новатор-Агро» – 23, ТОВ «Нові Мости» – 19, ТОВ «Стандарт-Агро» – 13, Гадяцька філія ПрАт «Райз-Максимко» – 16, ТОВ «Вікторія-Агро» – 11.

Нині розробляється положення, будуть діяти інспектори праці, робоча група з легалізації буде робити об’їзди підприємств та приватних підприємців і давати їм рекомендації, у разі виявлення порушень  накладати штрафні санкції. До речі, це може робити тільки інспектор праці. Перевірки по району плануються через два місяці, усі отримають направлення, у перевіряючого обов’язково повинно бути посвідчення.  

Надали слово і керівникам підприємств, які прибули на засідання. Майже усі основною причиною звільнення людей назвали збільшення «мінімалки», але пообіцяли по можливості брати бажаючих на громадські або на сезонні роботи.

Землю – АТОшникам

У Бобрику та Римарівці деякі учасники АТО не отримали землі. Причини називали різні: непродуктивна земля, не можуть розірвати договір, який уже укладений, і т д. Домовились до кінця лютого вирішити усі питання належним чином.

Перевіримо кожне село

Обговорили і проблему з транспортом для служби у справах дітей. Повинні погодити графік профілактичних виїздів, разом із дільничними робити об’їзди та ретельно перевіряти проблемні сім’ї у кожному селі. Також проводиться перевірка і по торгових закладах у селах. Треба звернути увагу на ті місця, в яких продається алкоголь та тютюн і які розміщені поблизу шкіл.  

Оксана Руденко

ДО РЕЧІ

За даними державного реєстратора, із початку цього року в Полтавській області скасувалося уже майже 2000 приватних підприємств, у нашому районі відбулося скасування 70 підприємців.  

LIVE OFFLINE
track image
Loading...