Єдність під різними прапорами

соборніст
Поділитися новиною

соборністДень Соборності України – свято, що відзначається щороку в день проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки, яке відбулося 22 січня 1919 року на Софійській площі у Києві.

У Гадячі також відбулися урочистості до цієї дати. Активісти ГО «Гадяцька народна рада» спільно із членами  молодіжного осередку ВГО «Сокіл» провели акцію «Одна єдина соборна Україна». Дві колони учасників пройшли вулицями міста із прапорами в руках, вигукуючи патріотичні гасла, і з’єдналися біля пам’ятника Тарасу Шевченку. Символічно те, що до учасників акції приєднались і переселенці із тимчасово окупованої території, які вже кілька років мешкають у Гадячі. Відчувши на собі реалії роз’єднання країни, вони як ніхто, прагнуть її єдності.

Звісно, не обійшлось без нарікань. Учасникам було прикро, що їх не підтримала ні районна, ні місцева влада. Урочистості з нагоди Дня Соборності за участі установ відбулись за кілька днів до того. Мабуть, їм не захотілося витрачати законний вихідний день на вшанування пам’ятної дати.   

А деяких учасників акції роздратувала безліч різнокольорових партійних прапорців, що принесли із собою представники партій. Яка ж тоді єдність, якщо кожен під своїм прапором? На нашу думку, цю дату усі повинні були б відзначати саме під єдиним українським прапором. Хотілося б, щоб надалі ці зауваження врахували. 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...