Від Буяна до Лялі: найрідкісніші та популярні імена дітей в Україні

імена
Поділитися новиною

іменаУ 2016-му молоді батьки віддали перевагу трендам останніх років і давали своїм малюкам традиційні імена: дівчаток найчастіше називали Анастасіями, а хлопчиків – Артемами. ТРЕНДИ. Серед дівчаток знову найпопулярнішими іменами стали Анастасія, Софія і Анна. Правда, якщо в минулому Насті впевнено лідирували, то в цьому їх наздогнали Соні (обидва імені лідирують у 8 областях), а Анни зайняли почесне друге місце (лідирують у 4 областях). На третьому – Вікторії (2 області). У хлопчиків із минулого року нічого не змінилося: ім’я Артем пішло у відрив у 12 областях, за ним – Олександр (4 області), а Максим і Андрій лідирують у трьох регіонах.
При цьому є й нові тенденції: так, у 2016-му в топ чоловічих імен відразу в трьох областях вийшов Іван (замінивши Артема на Херсонщині, Олександра на Сумщині та Микиту на Луганщині), а в жіночий топ пробилася Вероніка (витіснивши Софію у Львівській області і Поліну – у Черкаській). Також модними виявилися Матвій і Назар. А ось для дівчаток батьки все частіше стали вибирати незвичайні імена, при цьому мода на Аліс закінчилася: Альбіна і Амалія прийшли на зміну Насті і Алісі на Дніпропетровщині, а на Житомирщині Аліси поступилися місцем Ангелінам.

ДИВАКИ. Крім популярних, зустрічалися у 2016-му і рідкісні імена, часом досить незвичайні. Наприклад, у столиці тепер живуть маленькі Скай і Оушен – «небо» і «океан» у перекладі з англійської. Також у цьому році народилася киянка з ім’ям Україна. Компанію їй склали Мальвіна і Джульєтта. До речі, багато батьків вважають за краще не ускладнювати і записати в документи відразу скорочені імена своїх доньок: в Чернівецькій області живе Мія Катя, в Івано-Франківській – Неля, в Житомирській – дівчинка Альоша, в Одеській – Фані, а в Харківській – Ляля. Також відразу в декількох областях з’явилися тезки нової першої леді США – на Хмельниччині та в столиці тепер живуть Меланії. А в Київській області є Цезар і Атлантика, в Луганській – Володар і Слов’ян, у Волинській – Періс і Данте, а на Дніпропетровщині – Донья, Буян і Тіматі.

«Сегодня»

LIVE OFFLINE
track image
Loading...