Реформи «боком» – у нас катастрофічно росте злочинність

ограбленіє
Поділитися новиною

ограбленієПоки поліція займається реформами, злочинці не сидять склавши руки. Сьогодні можна констатувати, що криміногенна ситуація вже давно вийшла з-під контролю правоохоронців, але вони цього ніби не помічають.

А саме через це доводиться страждати пересічним громадянам. Минулої неділі відчути на собі дуло пістолета довелося  і кредитному експерту ломбарду «Благо» (що розташований біля входу у центральний ринок). 22 січня у Гадячі В ЧЕРГОВИЙ раз пограбували ломбард. Офіційні дані правоохоронців свідчать: «Зі служби «102» від місцевого мешканця надійшло повідомлення про те, що він, проїжджаючи повз ломбард «Благо» побачив, як двоє невідомих осіб у «балаклавах» б’ють вітрину ломбарду.

Виїздом слідчо-оперативної групи на місце події було встановлено, що о 17 годині 45 хвилин двоє невідомих чоловіків, які були в масках типу «балаклава», зайшли до приміщення ломбарду «Благо» та, погрожуючи кредитному експерту (продавцю), який знаходився на своєму робочому місці, предметом, схожим на пістолет, змусили його передати їм грошові кошти в сумі 18 тис. грн. По даному факту відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.187 КК України (розбій). Наразі правоохоронці проводять заходи по встановленню осіб, причетних до даного злочину».

Не хотілося б знову скаржитись, але куди ж таки дивились правоохоронці? Де їхні славнозвісні камери, про які вже кілька років тільки й говорять? Чому хоча б у вихідні немає патрулювання? Майже кожен місяць у нас грабують  помешкання, автівки, ломбарди, а ми лише констатуємо факти. Але найбільше дивує, що повідомлення про те, що шукають свідків події, правоохоронці дали лише тоді, коли ми попросили у них офіційну інформацію. Що ж виходить – до цього очевидців не шукали?

Криміногенна ситуація в країні, не кажучи вже про наше місто, досягла катастрофічних показників. Про це свідчить і різкий ріст злочинності, і агресивність правопорушників, які дедалі частіше мають зброю. До речі, як свідчить статистика, злочинність стає більш соціальною. Якщо до початку 2014 р. лише 13% злочинців були безробітними, то тепер цей показник сягає 55%. Крім того, якщо раніше до 15% злочинів відбувалися у стані алкогольного сп’яніння, то зараз цей показник знизився до 3%, що говорить про ріст частки організованих і продуманих злочинів.

Перспектив поліпшення соціально-економічної ситуації на Україні на даний момент не видно, а значить і соціальна злочинність, найімовірніше, продовжуватиме зростати. І, як результат, стає страшно жити у прямому сенсі цього слова.

Раніше «місцевий криміналітет» знали в обличчя. Сьогодні ж усе частіше гадячани зустрічають на вулицях міста «чужинців»,  осіб, які повернулись із місць відбування покарання. «Посприяли» цьому амністія і закон «Савченко». Вийшовши на волю, більшість уже не може повноцінно адаптуватись до життя і не бажає самостійно себе утримувати, тож і виникає спокуса поживитися за чужий рахунок.

Як не прикро, але за розмовами про реформування поліції та боротьбу з корупцією всі забули про роботу. Убивства, пограбування, угони, збройні напади… Чому громадяни повинні думати, як захистити своє життя і майно ? Було б добре, якби нарешті про це почали думати ще й правоохоронні органи.

«Базар Медіа в Україні»

Шановні громадяни!

Відому вам інформацію про причетних осіб можна надати до Гадяцького відділу поліції за тел. 099-360-03-66. Також працівники поліції шукають інформацію з відеореєстраторів автотранспорту серед водіїв, які у вказаний час проїжджали поблизу місця скоєння злочину. Конфіденційність гарантована.

Прикмети злочинців:

1. Зріст близько 180 см, середньої статури, одягнений у спортивну зимову куртку темно-синього кольору з капюшоном, спортивні штани сірого кольору з емблемами та чорні кросівки.

2. Зріст близько 185 см, середньої статури, одягнений у спортивну зимову куртку світло-коричневого кольору, на грудях емблема «Найк», спортивні штани темно-синього кольору, темні кросівки. 

2 коментарі до “Реформи «боком» – у нас катастрофічно росте злочинність

  1. Реформа децентрализации охватила всего 20% территории Украины, а Парламент не спешит принимать законы #5520, #4772, #2489 то ли в силу недееспособности, то ли из-за банальной лени и саботажа:
    http://rian.com.ua/story/20170119/1020644723.html

  2. Цікаво проходять реформи в гадяцькій поліції. Скоротили 10 мєнтов, з них 4 учбойдій, 90% до 30 років , а сьогодні 15 вакансій. Кадровики повчіться у сумській поліції, там 1~2 вакансії на відділ. Нафік тратить час і тисячі грн для підготовки нових. Іщо цікаво ,,Огризон,, який найбільше рвав жопу не пройшов атестацію

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...