Запрошуємо на військову службу за контрактом

АБО воєнкомат
Поділитися новиною

АБО воєнкоматГадяцький районний військовий комісаріат запрошує громадян на військову службу за контрактом до новосформованої військової частини з постійним пунктом дислокації – місто Пирятин . Відбір проводиться на вакантні посади водіїв, механіків, радіотелефоністів, кухарів, фельдшерів та інших. Держава гарантує гідне грошове забезпечення в розмірі від 7000 гривень, залежно від займаної посади, а також повний соціальний пакет. Якщо вас зацікавила інформація, звертайтесь до Гадяцького РВК: м. Гадяч, вул. Гагаріна, 4. Тел. (05354) 2-25-00.

Існуючі мотиваційні чинники стосовно служби у військовому резерві

Резервісту компенсується середньомісячна заробітна плата на підприємстві за той час, що він перебував у військовій частині. Військовими комісаріатами здійснюється доставка резервістів до місць проведення зборів і у зворотному напрямку. Якщо резервіст прямує на навчальні збори до військової частини самостійно, то йому компенсуються гроші за проїзд до військової частини, а також у зворотному напрямку.

Резервісту виплачується (залежно від військового звання): грошова виплата за 30 діб підготовки – від 4800 до 6400 грн (у 2016 році за 10 діб підготовки резервісти отримували до 700 грн, за 30 діб підготовки мали б отримати до 2100 грн, у 2017 році грошову виплату буде збільшено в порівнянні з минулим роком у 2-3 рази); добові за кожен день перебування у військовій частині – від 6 до 15 грн (залежно від військового звання); тим, хто на день призову на збори не працює, – одна мінімальна заробітна плата на місяць – 3200 грн (у 2017 році); одноразове грошове заохочення за підсумками року (тим, хто виконав програму зборів) – від 1600 до 3100 грн.

Резервісту на весь період виконання обов’язків служби у військовому резерві (час проведення зборів) гарантується: збереження робочого місця; державне страхування, безкоштовне медичне забезпечення. За 30 днів зборів у 2017 році резервіст у підсумку отримає понад 10000 грн, із них: одразу по закінченню зборів – від 5000 до 7000 грн (залежно від військового звання та з урахуванням добових за кожен день перебування на навчальних зборах) – буде збільшено в порівнянні з минулим роком у 2-3 рази (добові не зміняться); працюючі резервісти, крім того, отримають середньомісячну заробітну плату на своєму місці роботи за той час, що вони перебували у військовій частині (не менше 3200 грн), а непрацюючі резервісти – одну мінімальну заробітну платню на місяць у розмірі 3200 грн (у 2016 році сума складала 1286 грн, яку у 2017 році сплановано збільшити в 2,5 рази до 3200 грн); за підсумками року (тим, хто виконав програму зборів) – від 1600 до 3100 грн (залежно від військового звання). Крім того, резервісти отримають можливість зустрітися зі своїми бойовими товаришами, удосконалити свої військові навики, практично виконати стрільби з бойової зброї, стрибки з парашутом тощо. Із закінченням особливого періоду резервісти звільняються зі служби у військовому оперативному резерві та в добровільному порядку можуть укласти контракт на проходження служби у військовому резерві Збройних Сил України у військовій частині за їх вибором.

Р. Москаленко, т.в.о. військового комісара Гадяцького РВК, майор

LIVE OFFLINE
track image
Loading...