Призов офіцерів запасу: усі подробиці

3 14661739324
Поділитися новиною

3 14661739324На вихідних країну вразила новина від Генштабу: військові хочуть призивати на 1,5 року всіх випускників військових кафедр у віці до 43 років. Нагадаємо, після закінчення військової кафедри чоловік звільнявся від строкової служби, отримував звання молодшого лейтенанта і військову спеціальність.
«Якщо призов таки почнеться, то випускники військових кафедр прийдуть на первинні офіцерські посади (такою вважається, наприклад, командир взводу. – авт.). Будуть враховуватися сімейні обставини призовника», – розповів один із керівників ГУ Генштабу ЗСУ Марк Андрусяк. Нагадаємо, зараз відстрочку від строкової служби мають багатодітні батьки, єдині годувальники хворих батьків і т. д.
За попередніми даними, офіцерам запасу, як і строковикам, будуть розсилати повістки з проханням з’явитися до військкомату. Після явки призовника відправлять на спеціальні курси для підвищення кваліфікації. Їх організовують при вузах. «Такі курси будуть готові прийняти з лютого чотири тисячі громадян», – говорить Андрусяк.
Конкретного числа осіб, які підпадають під такий можливий призов, у Генштабі не озвучують, як і кількість випускників військових кафедр відповідного віку. Але, за оцінками експертів, таких кілька сотень тисяч. Після курсів офіцерів розподілять по військових частинах або, якщо людина виявить таке бажання, навіть у зону бойових дій.
За словами експертів, за таким нововведенням може стояти небажання влади оголошувати нову хвилю мобілізації через невдоволення українців і гостра нестача контрактників.
Нагадаємо, із листопада, за словами Президента Петра Порошенка, контрактниками замінили всіх мобілізованих на Донбасі. За даними військових, за минулий рік українська армія поповнилася майже на 70 тис. контрактників, але тим не менше дефіцит кадрів є.
Інші тонкощі і подробиці ідеї військові обіцяють розповісти протягом тижня, а прийняти остаточне рішення – протягом двох.

«Сегодня»

2 коментарі до “Призов офіцерів запасу: усі подробиці

  1. САВЧЕНКО (НАША НАДЯ!!!) ГЕРОЙ, А ПОРОШЕНКО ВОР, КОТОРЫЙ НА СВОИХ ОБОРОННЫХ ЗАВОДАХ СТРИЖЕТ БАБЛО НА КРОВИ ВОИНОВ АТО.

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...