Хату і десять тисяч зарплати обіцяють лікарю в Сергіївській ОТГ

до Сергіївки
Поділитися новиною

до СергіївкиПро це повідомив Ігор Лідовий на першій установчій сесії.

Сьогодні у громаді вже є один медик, але цього недостатньо. Адже до складу об’єднаної територіальної громади входять 13 населених пунктів, є дві амбулаторії і два ФАПи, які повинні обслуговувати 3 тисячі мешканців.

«За кошти громади ми придбаємо спеціалісту хату в будь-якому селі, що входить до складу нашої об’єднаної громади. Також готові платити зарплату 10 тисяч гривень. Щоправда цю суму необхідно ще затвердити на сесії, але депутати вже погодили дане питання. Також розмір зарплатні необхідно погодити із Гадяцьким ЦПМСД,  адже за правилами саме він наймає лікаря на роботу, а ми перераховуємо туди грошову субвенцію. Керівництво ПМСД запевнило, що проблем не буде», – говорить Ігор Лідовий.

Тож молоді спеціалісти, які нині в пошуках роботи, мають шанс отримувати гідну зарплатню та ще й будуть забезпечені житлом.

На першій сесії Сергіївської сільської ради були присутні і голови сільських рад, які увійшли у об’єднану територіальну громаду. Так, відтепер Олексій Коркішко обіймає посаду першого заступника голови Сергіївської сільради і паралельно виконує обов’язки старости Розбишівки. А Тетяна Хоптинська отримала  посаду заступника голови Сергіївської сільради і виконує обов’язки старости села Качанове Сергіївської ОТГ.

Старостами, згідно законодавства, вони лишатимуться, поки сесія сільської ради не призначить вибори, які може ініціювати сама громада. 

Оксана Кириченко

     

LIVE OFFLINE
track image
Loading...