Відстоювали інтереси

Представники громади Заяру
Поділитися новиною

Представники громади Заяру26 грудня, зранку  представники громади Заяру на чолі із депутат м/р Анатолієм Гузем завітали до міського голови із проханням, провести зібрання у сесійній залі міськради. Спочатку міський голова емоційно відреагував на «непрошених гостей», але все ж дозволив, бо згідно чинного законодавства депутат м/р має право проводити збори у приміщенні м/р в інтересах громади.

Громаді мікрорайону стало відомо, що у проекті нового генерального  плану міста на місці спортивного майданчика, що по вул. Першотравнева, 65 передбачено виділення земельної ділянки під багатоквартирну забудову. Громаді ще й як небайдужий цей спорт майданчик, говорили що це єдине місце де більшість дітей може зібратися для проведення безпечного дозвілля, тож вирішили відстоювати свої інтереси до кінця. Прибули згуртовано, завітало близько 40 чоловік, просили пояснити, як без їх погодження з’явилися зазначені зміни у генплані, який планується затвердити  у 2017 році. Також просили внести зміни, виключивши можливість надання цієї земельної ділянки, де під забудову, хотіли, щоб спортивному майданчику надали статусу місця для відпочинку. Зібрання пройшло згідно протоколу. В ході розмови виявилось, що земельна ділянка на якій зараз розташований спорт майданчик належить громадянці Л. В. Свістєльнік і дану, начебто помилку було допущено ще у 2007 році, як формували карту міста, тоді ж і вказали громадську землю під забудову. Але присутні не вірили, що це помилка.

Свій коментар щодо даного питання надала Поліна Вєтрова (головний архітектор міста):

«…Спортивний майданчик є ділянкою спільного загальноміського користування. Коли починають розробляти план, спираються на публічну кадастрову карту, яку може переглянути будь який громадянин. Зараз мною розглядається ескіз генерального плану, помилки дійсно є. Але до даної позначки чесно кажучи я ще не дійшла, ви це помітили першими. Територія входить в захисну зону Гадяцької філії ПАТ «Полтаваобленерго» санітарно – захисна зона і ніякої нової забудови там не може бути.»

Людмила Голуб (депутат м/р) розповіла:

«В кадастровій карті є нанесена земельна ділянка під забудову, і дану помилку тепер не так просто «вигризти», це ж державний реєстр. А вона була виділена на основі земельної документації, яку затверджували на сесії міськради.»   

Після години обговорення до громади вийшов і міський голова, який намагався владнати ситуацію, що склалася. Сказав, що в зв’язку з тим, що місто набуло статусу обласного значення, збільшився міський бюджет та й вирішили розробити генеральний план, а позначка на місці спортивного майданчика є технічною помилкою. Аби надати статусу «Спортивний майданчик», потрібно його, облаштувати згідно нормативних вимог. Запропонував виготовити технічну документацію, там зазначити певні межі.

Користуючись нагодою спілкування із міським головою, громадяни запитували і про ремонт доріг, освітлення вулиць, дитячих майданчиків, облаштування Лесиного Гаю, тож Володимир Нестеренко відзвітував скільки коштів і на що саме заплановано виділити  у наступному  році, а їхні побажання пообіцяв врахувати.

Олександр Товстий

Оксана Руденко

До речі, генеральний план міста за місяць до затвердження буде розміщений на сайті міської ради та в її приміщенні, де кожен громадянин зможе переглянути його та запропонувати свої поправки.

        

LIVE OFFLINE
track image
Loading...