Відкритий лист жителів села Сергіївка

13 20151102051014 21817
Поділитися новиною

13 20151102051014 21817Перші вибори до об’єднаної територіальної громади принесли, за «кращими» українськими традиціями виборчого процесу, гірке розчарування у всіх тверезомислячих людей села. Як завжди, при такій зручній нагоді кожна мало-мальськи поважаюча себе партія поспішила заявити про себе, заряснівши десятками осіб у списках кандидатів у депутати, засвітившись патріотичними пиками у листівках та газетах, що снігопадом посипались на ошелешених від такої уваги жителів Сергіївки, Розбишівки, Качанового та інших сіл громади. Такого ажіотажу не спостерігалось на жодних виборах будь-якого рівня.

Та найгірше, що традиційно деякі партії та громадські організації («Батьківщина», ГО «Справедлива країна») не пропонували свої оригінальні програми розвитку громади і вирішення їх проблем, а захоплено обливали головного претендента – ініціатора виборів – брудом. Методом пересмикування фактів, висвітлення напівправди, грубого оббріхування вмілими політтехнологами районного і вищого рівнів, громаді наполегливо вбивалася в голову абсурдна ідея: «Вірте не своїм очам, а нашій совісті!»

Щире обурення більшості громади викликали факти відвертої брехні і наклепу на І. Лідового. Коли б він з’явився у нашому селі сьогодні, можна було б і засумніватися в його намірах. Але сельчани знають Лідового і його сім’ю близько двадцяти років і набагато краще тих писак, що так бездарно намагаються очорнити його у наших очах.

Хочеться нагадати цим авторам народну мудрість: «Чуже бачить під лісом, а свого не бачить під носом».

Рік його головування яскраво підтвердив, що він чудово бачить проблеми села і вміє їх вирішувати. Зроблено багато, ще більше заплановано.

Мати власну думку має право кожна людина. І цю думку треба формувати не під впливом суб’єктивних особистих амбіцій, а мислячи тверезо і об’єктивно. Лідового звинувачують у співпраці із владними структурами, хоча насправді він був першим, хто наважився йти проти прийнятих без обговорення народом рішень влади і досягти результату, найбільш прийнятного для нашої громади, що підтвердили неодноразові громадські слухання.

Гірко стає на душі, коли бачиш, як сіється ворожнеча, ненависть, підозри між односельцями, коли політичні інтереси окремих лідерів зовсім витіснили головне: сільський голова – це не політична фігура, а мудрий трудівник-господарник, що тягне важкого воза найрізноманітніших щоденних проблем тисяч жителів громади.

Жителі села Сергіївка, усього 28 підписів

1 коментар до “Відкритий лист жителів села Сергіївка

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...