Замість лотереї – «Banana Splash»

DSC 2861
Поділитися новиною

DSC 2861Боротьба із прихованими гральними закладами продовжується. Цього разу взялися інспектувати новенький «Лотомаркет». За дорученням голови РДА робоча комісія навідалась туди, щоб обстежити найманих працівників на предмет легальності. У склад комісії запросили і представників редакції.

Заклад позиціонує себе як розповсюджувача державної лотереї, але те,  що побачили ми, зайшовши, змусило нас засумніватись. Атмосфера всередині більш ніж розслаблююча – приглушене м’яке світло і приємна музика. Саме на час візиту комісії у залі були присутні кілька клієнтів – за комп’ютерами саме відбувалась гра із назвою, не притаманною для лотереї.

– Що це за гра «Banana Splash»? – запитав один із членів комісії, але відповіді від працівників не отримав.

Побачивши «гостей», відвідувачі «лото» поспіхом зібрались і вийшли, залишивши незакінчену гру і квитанції на столі.

У залі троє працівників – хлопець і дві дівчини. Усі називають себе «стажерами», але головного, того, хто б мав їх стажувати, у приміщенні немає. Хто є їхнім роботодавцем – повідомляти відмовляються. Так само не показують і договори про працевлаштування.

Порушення або ж просто обман члени робочої групи помітили на стенді «Куточок споживача»: термін дії ліцензії, яка подана на загал, закінчився ще у 2014 році. Та й час роботи «цілодобово» ніхто із місцевої влади не затверджував.

Оглянувши зал, ми знайшли ще й потаємну кімнату для VIP-клієнтів. Тим, хто любить лотерею, пропонують широчезний диван, каву і міцніші напої (у барі висять бокали явно не для чаю).

Поки члени комісії були у приміщенні, «пограти у комп’ютер» заходили ще кілька потенційних клієнтів із грошима в руках, але швидко виходили, помітивши щось неладне. 

Чесно кажучи, працівники поводили себе досить дивно як для легального закладу – від пояснень відмовились, документів не надали. Та й керівництво закладу не поспішило стати на захист нібито законного «Лотомаркету» – надати пояснення так ніхто і не з’явився.

Склавши акт-обстеження, члени робочої групи пообіцяли довести почате до кінця – за порушення покарати згідно чинного законодавства. А власника «Лотомаркету» зобов’язали з’явитись на засідання комісії в РДА із відповідними документами, які підтверджують законність закладу. 

Уже за кілька днів стало відомо, що місцеві правоохоронці провели обшук і вилучили звідти декілька одиниць системних блоків для проведення подальшої перевірки.

Проте навіть це не стало на заваді його роботі – після вилучення робочої техніки заклад продовжує працювати у звичному режимі.

P.S. 6 грудня відбулося робоче засідання комісії з питань легалізації та виплати зарплати у Гадяцькому районі.  Щоправда кілька осіб, які входять до її складу, засідання проігнорували. Зокрема, заступник міського голови повідомив, що не з’явився через термінове відрядження. А представник правоохоронних органів не прийшов, бо був зайнятий святкуванням Дня Збройних Сил. До речі, саме поліцейський, зі слів голови робочої групи, під час першого візиту в «Лотомаркет», повинен був відібрати пояснення у всіх присутніх працівників закладу, але він чомусь цього не зробив.

Робоча група домовилась усі зібрані матеріали направити на розгляд відповідних інстанцій.

Закінчення історії повідомимо згодом.

Олександр Товстий, Оксана Кириченко 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...