Подолаємо корупцію разом

647531807 big
Поділитися новиною

647531807 bigСуспільно-політичні процеси, які відбуваються в Україні, вказують, що не лише її розвиток, але й існування можливе лише при ефективній протидії корупції як основному деструктивному фактору.

У країні створена система спеціально уповноважених органів, діяльність яких направлена на боротьбу з корупцією. У структурі Державної фіскальної служби України функціонує Головне управління внутрішньої безпеки, у т.ч. територіальні підрозділи внутрішньої безпеки, головним завданням якого є профілактика, виявлення та припинення корупційних тенденцій і проявів.

При цьому ефективна діяльність підрозділів внутрішньої безпеки безпосередньо залежить від бажання та волі платників податків викривати хабарників.

У січні-жовтні 2016 року до відділу внутрішньої безпеки надійшло 33 звернення громадян та юридичних осіб на дії податківців та митників. За результатами розгляду підтвердились факти, викладені у 8 зверненнях (тобто у кожному четвертому). У минулому році за вказаний період працівниками підрозділу розглянуто 44 таких звернення, факти підтвердилися у 13 випадках.

Реагуючи на виявлені порушення, у поточному році за переданими матеріалами органами прокуратури розпочато 8 кримінальних проваджень за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.362, ч.2 ст.364, ч.1, 3 ст.368 Кримінального кодексу України, 3 особи притягнуто до кримінальної відповідальності, 2 справи скеровано для розгляду та прийняття рішення до суду.

Керівникам територіальних органів внесено 4 подання про усунення виявлених службовими перевірками недоліків, до дисциплінарної відповідальності притягнуто 8 працівників служби, 2 звільнено.

Як бачите, досягнень небагато, але ви маєте бути переконаними, що жоден факт не залишиться без прискіпливої перевірки та, при підтверджені, реагування.

Просимо зважити, що на боці корупціонерів грає час, а тому ваше зволікання з їх викриттям ускладнює доведення вини.

Інформацію про випадки порушення ваших прав, спонукання до надання неправомірної вигоди з боку працівників податкових та митних органів, а також інші правопорушення, можна повідомити, завітавши чи направивши листа до відділу внутрішньої безпеки за адресою: м. Полтава, вул. Європейська, 155, каб. 318-321 (приміщення ДПІ у м. Полтаві).

Телефонні повідомлення ви можете залишити на оновлений всеукраїнський телефонний сервіс «Пульс» – 0442840007. Лінія працює  цілодобово: у робочий час інформацію про корупційні та інші неправомірні дії приймають працівники, а в неробочий час – інтерактивний автовідповідач.

Конфіденційність та об’єктивність перевірки вашого звернення гарантується.

Пам’ятайте, принципова громадська позиція кожного є запорукою ефективної діяльності держави. Не залишайтесь осторонь.

Відділ внутрішньої безпеки ГУ ДФС у Полтавській області 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...