Працівники «Гадячгазу» – голі й босі?

газ
Поділитися новиною

газПоки притихли історії із незрозумілими платами за технічний огляд газових приладів серед населення, загострилась ситуація всередині самого ПАТ «Гадячгаз». Кілька тижнів поспіль працівники вимагають гідних умов праці, а керівництво йти на поступки не збирається.

Голова первинної профспілкової  організації ПАТ «Гадячгаз» повідомляє, що колектив вирішив страйкувати через недотримання безпечних умов праці: вказують на зношеність службового транспорту, відсутність спецодягу і засобів індивідуального захисту. На думку влаштувати протест їх наштовхнули погодні умови. Минулого тижня дорога була вкрита тонким льодом, а шини на службових автомобілях не змінювали вже давно. Кілька днів робота «стояла»: працівники відмовлялись виконувати свої обов’язки, а керівництво – виконувати їхні вимоги.

Проте керівництво пішло іншим шляхом і в короткі терміни застосувало «санкції» до голови профспілки – вирішили притягти до дисциплінарної відповідальності за те, що він не встиг розчистити сніг на території (що, звісно, не входить у його посадові обов’язки, адже він зварник), бо був зайнятий профспілковою роботою.

Сьогодні «бунт» трохи вщух, вірогідно, що «санкції» подіяли й на рядових працівників, які бояться втратити роботу. Але, як повідомляли самі учасники протесту, зупинятись вони  не збираються. Попереду зима, та й життя дорожче.    

Оксана Кириченко

LIVE OFFLINE
track image
Loading...