З 1 січня водіїв чекають 4 нові податки

податок авто
Поділитися новиною

податок автоВступають в дію поправки до Податкового кодексу України, згідно яких вводиться транспортний податок, новий акцизний сбір на автобуси і вантажний транспорт, акциз на електродвигуни, а також поновлено акцизний сбір на переобладнані автомобілі. Згідно нововведень, тепер власники  авто з об’ємом бензинового або дизельного двигуна більше 3 тисяч куб см и не старших 5 років будуть зобов’язані заплатити річний податок у розмірі 25 тисяч гривень.

На нові автобуси акциз установлено в розмірі 0,003 євро за 1 куб. см двигуна, на вживані –0,007 євро за 1 куб. см. Причому на автобуси, які експлуатувалися більше 8 років, ставка податку підвищується у 20 разів.

На нові вантажівки, залежно від тоннажу, ставка акцизу установлюється на рівні від 0,01 євро до 0,016 євро за 1 куб. см. На автомобілі, які були в користуванні не більше  5 років, ставка акцизу збільшується у два рази, а на авто, яким більше 8 років, – у 20 разів.

Також попадуть під оподаткування електромобілі. Ставка акцизу за один електродвигун складе 109 євро. Крім того, залежно від об’єму двигуна і строку експлуатації збільшиться акцизний збір на легкові автомобілі.

Знову будуть брати акциз на переобладнані легкові автомобілі, які були ввезені як комерційні, тобто сплати акцизу. В якості компенсації росту податків уряд відмінив збір за першу реєстрацію автомобіля, який залежно від об’єму двигуна складав від 3,82 до 69,99 грн за 100 куб. см.

«БМ»

LIVE OFFLINE
track image
Loading...