Посипаємо дороги та харчування дітей у школах району

апаратна
Поділитися новиною

апаратна нарада

апаратнаНа початку засідання відбулося підписання меморандуму між Другим полтавським місцевим центром з надання безоплатної вторинної допомоги,  Гадяцькою РДА і  районною радою . У зв’язку з нововведеннями кожен житель міста та району зможе звернутися до центру, який знаходиться за адресою: м. Гадяч, вул. Шевченка ,5 – і безкоштовно отримати консультацію адвоката. Мету і завдання центру озвучила директор Людмила Бубир:

«Наша система досить молода,  почала діяти у 2013 році. Відтоді у кожному обласному центрі були створені регіональні центри з надання безоплатної вторинної допомоги, де відбувається цілодобове чергування. 1 липня 2015 року запрацювали місцеві центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги, які надають її в адміністративному та цивільному процесі, і вже у цьому році запрацювало бюро правової допомоги в кожному районі. Нашою метою є захист прав громадян шляхом забезпечення  вільного доступу їх до правової інформації правосуддя, а також забезпечення підвищення рівня правової культури та свідомості громадян територіальних спільнот і соціально вразливих груп населення».

Посипатимуть тільки дороги державного значення

На даний момент службою автомобільних доріг району заготовлено 650 тонн піщано-соляної суміші, за 13-14 листопада на дороги висипали 55 тонн. Розчищено 98 км доріг. До речі, дана служба буде займатися розчищенням тільки доріг держзначення, тобто в напрямку: Опішні, Липової Долини, Миргорода, Лохвиці, Охтирки,  а також дороги Хитці – Плішивець. Тож сільські ради повинні самі подбати про доставку піскосуміші у свої населені пункти.

Організація харчування у школах району

Ірина Гулей (нач. відділу освіти РДА) доповіла, що на харчування учнів за поточний рік з районного бюджету виділено 1124220 грн. Станом на 1 листопада використано 632 тис. 381 грн. Рівень охоплення гарячим харчуванням школярів становить 90% (1923 учні). На даний час існує кілька невирішених питань. По-перше, необхідність організації безготівкового розрахунку за харчування учнів; по-друге, деякі школи в районі потребують заміни технологічного обладнання. Також існує необхідність у виділенні коштів на придбання та проведення штучної С-вітамінізації, як того вимагає діюче законодавство.

Не можете керувати – займайтеся іншою справою

Володимир Нікітенко (голова районної ради) розповів, що нещодавно до районної ради прийшла мешканка із с. Плішивець, яка говорила, що ні за яких умов не піде із приміщення, поки не допоможуть їй у вирішенні питання щодо прибирання гілок на кладовищі. На звернення громадянки районна рада направили запит до сільської ради, на який отримала відповідь, у якій було 18 орфографічних помилок. Голова районної ради звернувся до голів сільських рад, щоб ті допомагали своїм мешканцям та намагалися всі питання вирішувати на місцях, а не просили допомоги у районної ради та адміністрації.  

Оксана Руденко 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...