Після щеплення індійською вакциною АКДП госпіталізовано 10 дітей

вакцина як ілюстрація
Поділитися новиною

вакцина як ілюстраціяКількість ускладнень у щеплених індійською вакциною дітей щонайменше у 17 разів вища за допустиму норму, а у 19% виникають місцеві реакції.

Близько двох місяців тому в Україну почали завозити індійську вакцину АКДП (рос. – АКДС), яка захищає від дифтерії, правцю (рос. – столбняк) та кашлюку (рос. – коклюш). Потрапила вона і на Полтавщину і мала б вирішити проблеми батьків, адже довгий час вакцини взагалі не було. Однак не все проходить гладко. Після щеплення діти та дорослі не можуть стати на ноги і звертаються до лікарів. Наявність подібних реакцій підтверджують і офіційні дані.

Полтавці жваво обговорюють вакцину на форумах і, судячи з відгуків, побоюються щеплювати своїх дітей. Після розповідей про оніміння кінцівок, високу температуру, почервоніння тощо деякі батьки вважають за краще купувати вакцини інших виробників власним коштом або їхати до приватних клінік у Харкові. У Полтаві щепленим дітям викликали «швидку», а головний лікар Полтавщини вважає, що такі реакції — це нормально.

Тому ми зв’язалися із Директором Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА Віктором Лисаком і запитали, чи знає він, що вакцина викликає ускладнення, і чи не безпечніше буде полтавцям купувати її у іншого виробника самостійно.

«Це просто реакція організму на введення препарату. Повинна бути реакція, щоб виробити той чи інший імунітет проти тої чи іншої інфекції. Як такої проблеми ми не бачимо. У тій же інструкції до вакцини написано, яка її дія. У різних виробників різні ефекти. На сьогодні ніяких побічних реакції ми не бачимо. Ускладнень у нас немає.

За інформацією прес-центру ДОЗ ОДА, станом на 8 листопада на Полтавщині щеплено 7 тисяч 277 дітей. У 19% з них виникли місцеві та загальні реакції, які минули протягом 1–3 діб. 10 дітей госпіталізували у стаціонари для спостереження і наразі їх уже виписали.

Також прес-центр Департаменту зазначив, що в інструкції по застосуванню АКДП вказані допустимі реакції організму на щеплення. Місцеві: тимчасовий набряк, чутливість і почервоніння у місці введення. Загальні: підвищення температури тіла, збудження, фебрильні судоми.

«Полтавщина»

LIVE OFFLINE
track image
Loading...