Внесення змін до бюджету та підтримка обдарованих дітей

сесія міської ради копия
Поділитися новиною

сесія міської ради копияЙдучи на сесію, перед приміщенням міської ради наткнулася на автомобіль, що знаходиться в користуванні Володимира Доноса, учасника АТО.  На ньому плакати з написами: «Діти в школу пішки, а мер – на «Тойоті» та «Мер! На «Тойоту» треба заслужити». Поряд із авто стояли протестувальники, які вели жваву розмову між собою: «Краще було б купити автомобіль людині, яка захищала нас із вами», «Чому батьки повинні купувати в садочки унітази та стільці, коли мер купує собі такий дорогий автомобіль? І взагалі у місті існують більш нагальні питання». Згодом до них вийшли голова та секретар міської ради, які спочатку намагалися якось втихомирити протестувальників, а трохи згодом запросили до зали засідань.

Сесія розпочалася вчасно і пройшла згідно порядку денного. На неї прибули 21 із 26 депутатів. 

Внесення змін до бюджету

Із перевиконання бюджету за жовтень залишились кошти – 1 млн 500 тис. грн, які розподілили так: 

100 тис. грн –  придбання комп’ютерної техніки для м/р;

161 тис. грн –  збільшили видатки КП «Комунсервіс», із них 102 тис. грн –  заробітна плата і 49 тис. грн –  оплата електроенергії;

550 тис. грн –  поточний ремонт доріг;

11 тис 477 грн –  оплата комунального боргу на КПЖ «Жовтень»;

250 тис. грн – на 5 дитячих садочків, кожному 50 тис. грн, кошти не виділили садочку №9, бо раніше було виділено 111 тис. грн.

На школи – 275 тис. 908 грн, із них:

10 тис. 100 грн –  придбання пневматичних гвинтівок та гусеничного східцевого підняття (підіймач для інклюзивної школи №4);

102, 2 тис. грн –  заміна вікон та реконструкція частини теплиці під гараж для автобуса у школі №2;

54 тис. грн – вищому аграрному професійному училищу на оплату електроенергії; 

20 тис. грн – субвенція районному бюджету на придбання меблів для ПМСД.

Виділили адресну допомогу школі танцю «Степ-бай-степ» для участі у конкурсі, який буде проходити у м. Київ – 12 тис. грн.

КП «Гадяч-житло» – 107 тис. 500 грн.

Видатки на проведення робіт переможцям міського конкурсу відповідно до сертифікатів: по вул. Шевченка, 9 (встановлення огорожі дитячого майданчика) – 50 тис. грн та по вул. Тельмана, 22 (ремонт відмостків будинку) – 50 тис. грн.

7, 5 тис. грн –  придбання запчастин для автотранспорту.

Депутати міськради висунули пропозицію щодо встановлення «лежачого поліцейського» або належних знаків по вул. С.Швидкого поблизу школи №4.

Підтримка обдарованих дітей

Прийняли Положення щодо їх фінансування. Запропонували також встановити граничну суму і щоб допомога видавалася раз на рік.

Надали статус

Відтепер малосімейний гуртожиток по вул. Швидкого, 3, корпус 1, матиме статус житлового будинку.

Установили термін

Жваво обговорювали депутати одне із земельних питань, а саме: про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж частини земельної ділянки ФОП Жигурі С.П. і Жигурі О.П. по вул. Дружби, відомої під назвою «Чернігівське».  

Господарю висунули умови: до кінця року провести воду та привести в належний вигляд туалет.

У рубриці «Різне» надали слово і протестувальникам.

Виступав О. Сиваш. Він зауважив, що місто стає кращим, зроблену роботу помітно. Але при цьому звернувся до депутатів із проханням добре обдумувати рішення, за які голосують, адже кошти належать громаді, і вона має право їх контролювати. Договорити йому не дозволили, мотивуючи тим, що час вичерпано.

Виступив у «Різному» депутат Олександр Кузьменко, який знову «незлим тихим словом» згадав публікації у тижневику «Базар Медіа в Україні». Із текстом виступу пропонуємо ознайомитись на сторінках тижневика.  

Оксана Руденко

LIVE OFFLINE
track image
Loading...