Газова «епопея» продовжується

до бабусі з газом копия
Поділитися новиною

до бабусі з газом копия

Не встигла забутись остання історія із газовиками, як до редакції завітала чергова «потерпіла». Ніна Русанівська із Миколаївки Гречанівської сільради прийшла до нас не із пустими руками.

«Ось ця трубочка, яку мені сказали помінять. А ось і прокладка до неї, дуже хрупка, – показує жінка запчастину, бережно замотану у картату хустку.  –  А де їх шукать, ті запчасті? Я вже весь город об’їхала, ніде не знайшла. А 204 гривні, які вони написали, я  заплатила. А за що? Як вони даже не побачили, що у мене конвектор не робить. Де ж та їхня хвальона діагностика?» 

До неї, як і до решти селян, завітали представники ПАТ «Гадячгаз». Як і завжди, походили по хаті, «оглянули», переписали прилади і виписали квитанцію на оплату послуг.

Через деякий час вона спробувала увімкнути газовий конвектор, а він виявився неробочим. Запчастин для ремонту у викликаного спеціаліста не знайшлося, тож і сидить тепер родина без тепла.

Не знаючи куди звернутись, пані Русанівська прийшла до редакції. А ми порадили їй звернутись до адміністрації ПАТ «Гадячгаз», адже там дуже ображаються на те, що «люди не йдуть до них» із проблемами.

Через кілька днів ми зателефонували у Миколаївку, щоб дізнатись закінчення історії.

Виявилось, Ніні Русанівській довелося кілька разів навідатись у ПАТ «Гадячгаз». Першого разу, окрім чергового на прохідній, їй поговорити ні з ким не вдалось. Саме він порадив їй  не чекати допомоги, а робити ремонт конвектора самостійно. Головного інженера, який мав би прийняти скаргу, вона так і не дочекалась. 

Між тим жінка продовжувала пошуки «трубочки до конвектора», яку потрібно замінити. Не знайшовши, вона знову пішла у «Гадячгаз»:

«На цей раз мене послали до якоїсь Ольги Михайлівни. Розказала їй все. А вона каже» «Їхнє діло – походить і провірить, чи газом не воняє». За їхню брехню ще й гроші з мене здерли! 

Направила вона мене ще до когось, а там вже й не прийняли. Посовітували тільки шукать запчасті, а робітника вони пришлють. Тільки знов за гроші.

А ще сказали, якщо у мене є які знайомі у Миргороді чи Лохвиці в газовому, то краще до них звертатись».

Ці дні жінка називає «хождєнієм по муках». Адже і досі вона не добилася свого – конвектор не працює, і до того ж витрачено купу грошей на те, щоб найняти машину. До речі, сусіди Ніни Русанівської вже після того, як навідувались майстри, виявили неполадки у приладах. А ті, звісно, ремонтувати не захотіли.

Оксана Кириченко 

До речі

Відразу після виходу публікації «Рекет по-гадяцьки», у якій ми спробували розібратись у законності збору коштів із абонентів,  ми отримали лист-відповідь від ПАТ «Гадячгаз» із поясненнями, які нібито підтверджують правомірність оплати за ті «послуги», на які так часто скаржаться. Чесно кажучи, ми не зрозуміли, у якій саме частині законність збирання грошей. Відповідь була дуже заплутаною і більше схожою на чергову відписку (її ви зможете переглянути на сайті bazarmedia.info).

А всіх тих, хто потрапив у подібну ситуацію, просимо не мовчати, а звертатись до ПАТ «Гадячгаз» і вимагати ґрунтовного пояснення. Тільки тоді ми спільно зможемо добитись правди.  

LIVE OFFLINE
track image
Loading...