Події по Гадяцькому району за жовтень

p03
Поділитися новиною

p0312.10 о 6 годині 20 хвилин на ДПРЧ-6 м. Гадяч надійшло повідомлення про пожежу в господарській будівлі громадянина Т., с. Броварки. На ліквідацію пожежі був задіяний черговий караул ДПРЧ-6  на АЦ-40(130) 63 Б. Унаслідок пожежі було знищено покрівлю та перекриття  господарської будівлі на площі 15 м кв. та майно, що знаходилося всередині.

17.10 о 20 год. 40 хв. у с. П.-Роменська сталося аварійне відключення газопостачання. Дана подія виникла через втручання невідомих осіб у систему газопостачання та заповнення розподільчого газопроводу водою, унаслідок чого без газопостачання залишилось 170 абонентів.

17.10 о 9 год. 12 хв. на ДПРЧ-6 м. Гадяч надійшло повідомлення про пожежу зерносушарки шахтової 5 пл т/час з теплогенератором на твердому паливі, що належить   СТОВ «Лободіно» розташована в с. Лободине. Вогнем знищено деякі деталі зерносушарки, 2 тонни насіння соняшника, пошкоджено 3 тонни насіння соняшника. Урятовано зерносушарку та 0,5 тонни насіння соняшника.  Пожежа ліквідована  черговим караулом ДПРЧ-6  на АЦ-40(130) 63 Б та МПО с. Петрівка-Роменська на АЦ-40(131) 137А.

17.10 о 21 год. 45 хв. на ДПРЧ-6 м. Гадяч надійшло повідомлення про те, що в квартирі  на 5-му поверсі 5-поверхового житлового будинку за адресою: м. Гадяч, вул. Шевченка, 11, зламався замок на вхідних дверях квартири, де замкнутою залишилася громадянка В.

Особовий склад ДПРЧ-6 за допомогою шанцевого інструменту, відкрили вхідні двері  квартири.

Звернення начальника Гадяцького РС                    

На цю пору року досить актуальне питання спалювання трави та опалого листя. Спалюючи траву, опале листя, сухі гілки та інше сміття, люди часто забувають, що за умов сухої та вітряної погоди вогонь швидко виходить з-під контролю і здатен наробити лиха. Наслідки таких пожеж зазвичай невтішні: спалені гектари трави, пошкоджені лісові насадження, знищені вогнем господарчі будівлі. Іноді жертвами таких пожеж стають і самі ініціатори підпалу. Як показує практика, небезпечно випалювати суху траву не лише поряд із житловими будинками та іншими спорудами, але й на відкритих ділянках, які межують із лісовими насадженнями. Горіння сухої трави поблизу автошляхів може стати причиною дорожньо-транспортних пригод, адже при горінні утворюється димова завіса. Якщо спалювати суху траву на полях, через які проходять високовольтні лінії електропередач, дим і вогонь здатні спричинити замикання електроліній. А це призведе до відключення електропостачання населених пунктів.

На шкоді від випалювання сухої трави наголошують і екологи. Фахівці стверджують, що у результаті пожеж знижується родючість ґрунтів, порушується їх структура, зменшується протиерозійна стійкість, забруднюється атмосферне повітря. Також збіднюється видовий склад лугової рослинності і тваринного світу. Значна кількість диму від випалювання сухої рослинності та її залишків впливає і на стан здоров’я людей, а саме: сприяє збільшенню кількості запальних захворювань органів дихання й очей, захворювань серцево-судинної системи. Тож Гадяцький районний сектор закликає мешканців району припинити безконтрольне випалювання сухої рослинності. Пам’ятайте, що нехтування правилами пожежної безпеки тягне за собою адміністративну відповідальність.

Згідно з Адміністративним кодексом України за самовільне спалювання рослинних решток на громадян накладається штраф від 170 до 340 грн, а на посадових осіб – від 850 до 1190 гривень.

Гадяцький ДСНС

1 коментар до “Події по Гадяцькому району за жовтень

  1. Випалювать звісно не можна, то чому у Плішивці на цвинтарі горять гілки? У листопаді теж організовуйе Луценко громадські роботи, щоб зтягти з могил та спалити.
    дякую за увагу!

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...