Урок під відкритим небом

IMG 4758 копия
Поділитися новиною

IMG 4758 копияРанок п’ятниці, 7 жовтня, видався похмурим і туманним, але це не стало на заваді учням 4 – А класу гімназії імені Олени Пчілки. Учні разом зі своїм класним керівником Лідією Максимів працюють над дослідницьким проектом «Історичне минуле рідного міста». Одним із підготовчих етапів роботи над проектом, була зустріч з відомим у Гадячі істориком Миколою Торяником, який у цікавій формі розповів учням про героїчне минуле нашого міста часів козацтва, про підземні ходи, про історичні райони міста. Наступним етапом роботи над проектом став урок екскурсія, метою якого було дослідити, які вулиці тепер входять до тих районів, про які розповідав нам Микола Федорович, пройти пішки Підварком до села Хитці. Клас було поділено на 3 групи, кожна з яких отримала карту – план і похід розпочався. Діти з захопленням вчилися читати план, обговорювали разом подальший маршрут, вписували в план назви вулиць, по яких проходили. Всі групи зійшлися в кінці вулиці Набережна Грунь і далі мандрували разом.

І ось кінцева точка нашої подорожі – школа села Хитці. На подвір’ї нас зустріли діти у вишиванках та вчителі. Знайомство пройшло у формі гри і нас запросили до школи. Людмила Василівна Зубко разом з учнями та їх батьками зібрала прекрасну колекцію рушників у «Рушниковій світлиці» , і продовжує працювати, створюючи прекрасні вишивки – колективні роботи, які беруть участь у різних творчих конкурсах по всій Україні.

Діти з захопленням розглядали праски, жлукто, жорна, рублі , макет печі, прялки та багато інших речей, які зібрані у музеї старовини, стару дерев’яну парту, чорнильницю, шкільну форму, жовтенятський значок та піонерський галстук у музеї історії школи . Про всі ці речі, а також про історію свого села  розповіли у віршованій формі учні краєзнавці.

Ми дуже вдячні Люмилі Василівні, учням, директору школи Лідії Василівні Шахно за теплий прийом і незабутні враження. Стомлені, але щасливі від проведеного  разом часу, учні поверталися додому. Висловлюю подяку батькам, які допомогли в організації проведення уроку під відкритим небом, супроводжували групи: Л. та В.Сосницькі, Н. Демченко , О. Шелєпова.

Л.Максимів, класний керівник.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...