«Найтяжче було навчитися швидко застеляти ліжко»

Денис Таран ВИРІЖ І обтіканіє текстом копия
Поділитися новиною

Денис Таран ВИРІЖ І обтіканіє текстом копияПівтора роки тому ми уже писали про Дениса Тарана, який потрапив до книги «Талановиті діти Полтавщини».

Народився у Красній Луці, а навчався у Гадяцькій спеціалізованій школі-інтернаті ім. Є.П. Кочергіна і ось, закінчивши там шість класів, вирішив вступити до Кадетського корпусу ім. І.Г. Харитоненка, що в Сумах. Зараз йому 14 років.

Днями Денис приїхав додому на канікули і вирішив відвідати свого викладача з вокалу. Дізнавшись про це, ми поспілкувалися з ним.

Хлопець мріє стати офіцером. Тато відмовляв сина, мовляв, професія  небезпечна, хоча сам проходив службу в АТО, а от мама підтримала вибір сина.

Денис запевняє, що навчатися у Кадетському корпусі  не важко, основне –  дотримуватися правил і порядку. Адаптувався він швидко і вже знайшов товаришів. «Найтяжче було звикнути швидко застеляти ліжко. Удома також  робив це сам, але не звертав уваги на час. Не дуже легко і комірці пришивати. Щоранку потрібно бігати десять кругів по 400 метрів».

Найбільше подобається предмет «Захист Вітчизни», уроків небагато – усього шість. Після навчання – самопідготовка, потім вечірня прогулянка та підшивка.

«На підшивку дається 30 хвилин, це дуже мало, потрібно дуже постаратися, щоб встигнути».

«Додому приїжджаю раз на місяць, буває  таке, що приїжджають до мене батьки. На зустріч із ними дається 20 хвилин. Вони ж дають гроші на кишенькові витрати, можна купити різні солодощі у буфеті, який знаходиться поруч». У місто виходить лише під час звільнень. Розповідає, що їх водять у місцевий театр.

Наостанок Денис із гордість сказав, що поки що не жалкує про обраний шлях бо знає, що країні потрібні справжні захисники.

Оксана Руденко 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...