До місцевого бюджету Гадяцького району надійшло 35,6 млн грн плати за землю

Поділитися новиною

photoІз початку року власники та орендарі земельних ділянок району сплатили до місцевого бюджету району 35,6 млн грн земельного податку. При цьому 33 млн грн надходжень забезпечили юридичні особи, 2,6 млн грн – фізичні .У порівнянні з аналогічним періодом 2015 року находження цього податку збільшились на 13,6 млн грн.

Фахівці Гадяцької ОДПІ нагадують, що плата за землю – це обов’язковий платіж у складі податку на майно, що справляється у формі земельного податку та орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності. Із дня виникнення права власності або права на користування земельною ділянкою власники землі та землекористувачі сплачують плату за землю. Ставки плати за землю та пільги щодо земельного податку, що сплачується на відповідній території, вустановлюють органи місцевого самоврядування.

Відповідно до п.286.2 ст.286 Податкового кодексу України платники плати за землю (крім фізичних осіб) самостійно обчислюють суму податку щороку станом на 1 січня і не пізніше 20 лютого поточного року подають відповідному контролюючому органу за місцезнаходженням земельної ділянки податкову декларацію на поточний рік із розбивкою річної суми рівними частками за місяцями. Подання такої декларації звільняє від обов’язку подання щомісячних декларацій.

Т. Филь, заступник начальника, начальник відділу податків і зборів з фізичних осіб Гадяцької ОДПІ

LIVE OFFLINE
track image
Loading...