У Гадячі зі стріляниною затримали автовикрадачів з Сум

стрілянина угон
Поділитися новиною

стрілянина угонНа Полтавщині поліція стріляла з пістолета і автомата, щоб затримати чоловіків, які в Сумах викрали Volkswagen Touareg.

Спільними зусиллями співробітників поліції Сумської і Полтавської областей вдалося зупинити і затримати чоловіків, підозрюваних у викраденні авто VW Touareg із Сум. Правоохоронці вводили план «Перехоплення» і застосовували вогнепальну зброю.

15 жовтня, близько 7 вечора, на лінію «102» в Сумській області від 22-річного чоловіка надійшла заява про викрадення. Він розповів, що під час продажу автомобіля в Сумах невідомі виштовхали його з салону і поїхали у невідомому напрямку. У восьми районах Сумської області поліція ввела план “Перехоплення”, а на всі пости направила дані про викрадений автомобіль.

Також поліцейські з’ясували, що до викрадення причетний і інший автомобіль, на якому могли їхати зловмисники – бежевий ВАЗ-21099. Прикмети обох машин правоохоронці передали на всі служби і райони ймовірного руху. Уперше Volkswagen Touareg помітили на в’їзді у Недригайлів, на Сумщині.

Близько 8 вечора на в’їзді в Ромни Volkswagen не зупинився на вимогу співробітників поліції і на великій швидкості виїхав на зустрічну смугу. Поліцейський зробив попереджувальний постріл з автомата. Утікач не зупинився і поїхав у бік Полтавської області. Зупинити автомобіль вдалося вже в Чорнухинському районі на автодорозі Суми – Пирятин. Для затримання викраденого авто поліцейські застосували зброю – попереджувальний постріл із пістолета. За кермом розшукуваного Volkswagen був 36-річний житель Дніпра.

За словами Беха (начальник обласного відділу поліції), розшукуваний ВАЗ-21099 вдалося затримати о 21:45 у Гадяцькому районі. При в’їзді в Гадяч на трасі Суми – Полтава автомобіль не зупинився на вимогу поліцейських. Правоохоронці зробили кілька попереджувальних пострілів з автомата і зупинили машину. За кермом був 33-річний житель Дніпра, а в салоні – пасажир, 35-річний житель Запорізької області. Усі автомобілі, водіїв і пасажирів передали сумським поліцейським, які будуть проводити подальшу перевірку. За даним фактом Сумське відділення поліції відкрило кримінальне провадження за частиною 3 статті 289 Кримінального кодексу України (незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинене організованою групою або у поєднані з насильством, небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого, або з погрозою застосування такого насильства, або якщо вони завдали великої матеріальної шкоди). Викрадачам загрожує від 7 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.

Про це повідомив відділ комунікацій ГУНП в Полтавській області

LIVE OFFLINE
track image
Loading...